(FOTO) Trinaestero djece završilo ciklus od deset STEM radionica

U četvrtak, 28. srpnja završen je ciklus od deset STEM radionica koji je, u sklopu projekta SPARK, organizirao Dječji odjel Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci. STEM ljetne radionice počele su 28. lipnja, a vodio ih je mag. prim. educ. Zvonimir Marković.

Ukupno 13 polaznika u dobi od 4 do 7 godina savladalo je osnove programiranja u programu ScratchJR namijenjen najmlađoj populaciji. Kroz pet tjedana polaznici su savladali osnove rada na tabletu kao što su uključivanje i isključivanje tableta, ulazak u aplikaciju SCRATCHjr, pojačavanje i smanjivanje jačine zvuka, zaključavanje zaslona i sl. U spomenutoj aplikaciji naučili su crtati, stvarati i pokretati likove, dodavati im zvukove, stvarati igre te ih zatim i igrati.  Program rada radionica pratio je službeni udžbenik The Official SCRATCHjr Book (Marina Umaschi Bers i Mitchel Resnick. 2016.)

.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.