‘Stilske vježbe’ nakon osam godina ponovno u Križevcima

kazaliste vidraPučko otvoreno učilište Križevci u suradnji s Kazalištem Planet Art poziva u utorak 17. ožujka 2015. godine na predstavu “Stilske vježbe”, koja će se održati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima s početkom u 19:30 sati. Križevčani su ovu legendarnu predstavu prvi put imali prilike gledati 2007. godine, a danas je ona fenomen svjetskih razmjera, nakon 47 godina od premijere, najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom zbog čega su uvrštene i u Guinnessovu knjigu kulturnih rekorda.

STILSKE_VJEZBE_predstava_nela_margetic_pero_kvrgicRoman Stilske vježbe Raymonda Qieneaua svojevremeno je poslužio kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za predstavu koju su prvaci hrvatskog glumišta Pero Kvrgić i Lela Margitić svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest. U ‘Stilskima’ se radi o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Margitić i Kvrgića na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću, zbog čega ju s punim pravom nazivaju čarolijom kazališta.

kazaliste vidraUlaznice se mogu nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima: Turističko informativni centar, Art Rock Caffe i Pučko otvoreno učilište Križevci, a portal Križevci.info s po dvije gratis ulaznice nagradit će čitatelj(ic)e koji najbrže i točno odgovore na oba pitanja: 1) Koje godine je održana premijera “Stilskih vježbi”? 2) Čiji je pisac i pjesnik autor romana “Stilske vježbe”?

Guinnessova knjiga rekorda_stilske_vjezbe_predstava_nela_margetic_pero_kvrgicStilske vježbe jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem. Predstava je to za sve generacije, predstava koja stvara kazališnu publiku. Interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane. U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.

STILSKE VJEZBE_predstava_nela_margetic_pero_kvrgic

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.