Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1430

Perzeidi kod kolega astronoma u Zvjezdanom selu Mosor u okviru projekta SPARK u kolovozu 2023. (foto iz arhive Perzeida)
Perzeidi kod kolega astronoma u Zvjezdanom selu Mosor u okviru projekta SPARK u kolovozu 2023. (foto iz arhive Perzeida)

U Temi Krugova slušamo drugi nastavak snimke završne konferencije projekta SPARK 29. kolovoza. Projekt je službeno uspješno okončan 1. rujna 2023.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Savez riđokosih Sira Arthura Conana Doylea i Arianne Bellucci, u kutku za mlade Što je vidio Linné: Znanstvenikova težnja da imenuje sve živo Karen Magnuson Beil, na odjelu beletristike Putešestvije Sigrún Pálsdóttir, a na stručno-znanstvenom odjelu Digitalni minimalizam: Kako živjeti smisleno i usredotočeno u svijetu prepunom ometanja Cala Newporta.

Na današnji datum rođeni su Dragutin Domjanić, Jesse Owens, Dubravko Dujšin, Irène Joliot-Curie i Stanisław Lem. Dogodila se Bjelovarska afera, pronađeni su crteži u spilji u Lascauxu, Jack Kilby predstavio je rad prvog integriranog kruga. Umrli su Juraj Križanić i Anthony Perkins.

U Vijestima Krugova govorimo o izložbama Andrija Medulić Schiavone – grafički genij manirizma, Na početku, prije nego što nas ne bude, te Glasnici. Najavljujemo Večeri udaraljkaša u Križevcima.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događaje s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo astronautička zbivanja na Mjesecu ovih dana.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Jean-Philippea Rameaua, Hansa Zimmera, Hrvoja Šenjuga i The Bypassers, na tekst Dragutina Domjanića, Johnnyja Casha, Barryja Whitea, te grupa Leb i sol i Pink Floyd.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1430 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 12. rujna od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.