[FOTO] Križevački srednjoškolci programirali robote na FER-u

Učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i Srednje škole “Ivan Seljanec” boravili su ovaj tjedan na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta SPARK, koji provodi udruga P.O.I.N.T. s partnerima s namjerom da kod djece i mladih poveća interes za znanost i tehnologiju. Križevačke učenike dočekala je i pozdravila prodekanica za nastavu Mihaela Vranić, a u dva dana prošli su seriju radionica i predavanja na kojima su im predavači docenti Tomislav Jagušt i Jurica Babić predstavili različite vrste robota. Upravo te praktične radionice programiranja LEGO i Codey Rocky robota učenicima su se najviše svidjele, no zanimljivo im je bilo i predstavljanje aplikacija te razgledavanje fakultetskih laboratorija.

Već krajem travnja na slične radionice na Fakultet elektrotehnike i računarstva putuju i učenici osnovnih škola, a u sklopu projekta SPARK edukaciju će proći i nastavnici koji će se osposobiti za prezentaciju znanosti na zanimljiv, razumljiv i mladima privlačan način. Ove aktivnosti na FER-u dio su programa popularizacije znanosti pod nazivom ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.