Gradski redari ove godine naplatili manje od 320 eura kazne, za 82 posto manje nego lani

U prvih šest mjeseci ove godine od kazni i upravnih mjera koje izriču poljoprivredni, komunalni i prometni redari naplaćeno je 319.84 eura, odnosno za 82 posto manje nego prethodne godine, navedeno je u Polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna koji se nalazi na dnevnome redu današnje sjednice Gradskoga vijeća. Pročelnik za gospodarstvo i financije Ivan Biškup na pitanje zašto je naplaćeno tako malo kazni kad se građani neprestano žale da su površine neodržavane i zarasle, prošli tjedan nam je, na konferenciji za medije uoči večerašnje sjednice, odgovorio da redari pokušavaju problem riješiti opomenama i u razgovoru s ljudima, a ne represivnim mjerama.

Iako je Gradsko vijeće primjerice u Odluci o agrotehničkim mjerama predvidjelo da redari imaju pravo opominjati fizičke i pravne osobe koje se ne pridržavaju propisa, izdavati prekršajne naloge i naplaćivati kaznu vlasnicima parcela koji redovito ne uklanjaju ambroziju, kazne su se izdavale znatno manje nego lani. Biškup kaže da su redari ove godine u jednakoj mjeri kao i lani izlazili na teren i izdavali upozorenja, a razlika je “samo” u naplaćenim kaznama.

Prije nego što smo uveli naplatu parkinga bilo je više kazni za nepropisno parkiranje, ljudi su parkirali po zebrama i bankinama i redari su im pisali kazne. Sad toga više nema“, pokušao je objasniti i gradonačelnik Mario Rajn, budući da pod istu proračunsku stavku spadaju kazne koje izriču poljoprivredni, komunalni i prometni redari.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    Normalno,zemlja Hrvatskih šuma obrasla u korov,nema se petlje ispisati kazna.Pod Hrvatskim vodama još gore,opet se nema genitalija.Komunalni redari su na plaći,sve pet.Župan je slabovidna osoba sa vozačkom dozvolom,on ne vidi ništa iz svoje Toyote Camry.Uglavnom,I.Majdak ima pravo,PZ Čret je devastirano smetlište i sramota,.Nitko ništa nezna i nitko nema ništa s tim,nemreš vjerovat,u zemlji članici EU u koju se kunu kao u Zlatno tele.Sve je otišlo u tri krasne…..

Komentari su zatvoreni.