Gradski redari ove godine naplatili manje od 320 eura kazne, za 82 posto manje nego lani

U prvih šest mjeseci ove godine od kazni i upravnih mjera koje izriču poljoprivredni, komunalni i prometni redari naplaćeno je 319.84 eura, odnosno za 82 posto manje nego prethodne godine, navedeno je u Polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna koji se nalazi na dnevnome redu današnje sjednice Gradskoga vijeća. Pročelnik za gospodarstvo i financije Ivan Biškup na pitanje zašto je naplaćeno tako malo kazni kad se građani neprestano žale da su površine neodržavane i zarasle, prošli tjedan nam je, na konferenciji za medije uoči večerašnje sjednice, odgovorio da redari pokušavaju problem riješiti opomenama i u razgovoru s ljudima, a ne represivnim mjerama.

Iako je Gradsko vijeće primjerice u Odluci o agrotehničkim mjerama predvidjelo da redari imaju pravo opominjati fizičke i pravne osobe koje se ne pridržavaju propisa, izdavati prekršajne naloge i naplaćivati kaznu vlasnicima parcela koji redovito ne uklanjaju ambroziju, kazne su se izdavale znatno manje nego lani. Biškup kaže da su redari ove godine u jednakoj mjeri kao i lani izlazili na teren i izdavali upozorenja, a razlika je “samo” u naplaćenim kaznama.

Prije nego što smo uveli naplatu parkinga bilo je više kazni za nepropisno parkiranje, ljudi su parkirali po zebrama i bankinama i redari su im pisali kazne. Sad toga više nema“, pokušao je objasniti i gradonačelnik Mario Rajn, budući da pod istu proračunsku stavku spadaju kazne koje izriču poljoprivredni, komunalni i prometni redari.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno