[FOTO] Prvi bodovi su u džepu KTC-a

Rukometaši KTC-a uvjerljivo su večeras u križevačkom sportskom domu pobijedili Rudara iz samoborskih Ruda 29:25 (15:13) u 2. kolu Paket24 Premijer lige – Lige B. Križevčani su od početka utakmice pokazali tko je gazda u svom dvorištu i vrlo brzo su pobjegli na tri pogotka razlike. Mogli su se, realno, još više odlijepiti, s obzirom na čiste prigode, ali niti u jednom razdoblju nisu dopustili gostima da preuzmu kontrolu utakmice u svoje ruke. Obrana je bila, kao i uvijek, na visokoj razini, a ona je ključ svega. Tako je bilo i večeras.

KTC je u drugom poluvremenu imao i šest pogodaka prednosti i sigurno je osvojio prve bodove u novoj natjecateljskoj sezoni u najvišem hrvatskom rukometnom razredu. Nije to bila rukometna večer koja će se pamtiti po obranama vratara, ali treba reći da je iskusni Grgić u drugom poluvremenu imao četiri obrane i da ga jednom nije uspio savladati Runtas iz sedmerca. Mirosavljević je bio najučinkovitiji s 8 pogodaka, odlični Ćurić postigao je 6, sjajni Ezgeta 5, Marković, Mršić i Perajica po 3, a pivotmen Maričić 1.

Sastav: Haman, Marković, Vinković, Ćurić, Ostarčević, Harča, Dujmović, Perajica, Grgić, Mirosavljević, Maričić, Olić (2 obrane), Ezgeta, Tandara, Mršić.

KTC u 3. kolu gostuje u Poreču. Evo što su nam rekli treneri i igrači nakon utakmice:

Čestitam dečkima na pobjedi i igri u svih 60 minuta. Trebali smo prelomiti utakmicu i puno prije, imali smo toliko šansi, ali smo, u svakom slučaju, zadovoljni izvedbom i osvojenim bodovima. Prva je domaća utakmica i najbitniji su bodovi. Dva boda su tu, a uz to i naša pojačanja su potvrdila svoju vrsnoću. Samo neka i dalje tako rade svoj posao. Jedva čekam sljedeće kolo i utakmicu u Poreču“, rekao je Dalibor Sokač, trener KTC-a.

Krenuli smo čvrsto u obrani od početka utakmice. Doduše, nismo imali malo sreće na početku, par odbijanaca se vratilo njima u ruke i nakon toga su nam ponovno zabili i nismo se mogli odvojiti. Međutim, u drugom poluvremenu krenulo je i u napadu, postigli smo par lakših pogodaka i odvojili se na četiri-pet razlike i na kraju, rekao bih, rutinski priveli utakmicu svršetku“, izjavio je Žarko Ćurić, igrač KTC-a.

Alen Dujmić, trener Rudara: “Dva gostovanja, dva teška gostovanja, dva poraza. Prvo daleko, drugo malo bliže, ali protiv iskusne ekipe koja je kaznila sve naše greške. Mi nismo realizirali svoje šanse u koje smo dolazili, nije fokus bio maksimalan, a greške koje smo napravili, iskusna momčad KTC-a je kaznila i to je to. Čestitam KTC-u na pobjedi“. Vladimir Gošić, vratar Rudara: “Nažalost, možda je nedostajala koja obrana više vratara, nešto promašenih zicera, vratnica i par lopti koje su se odbile njima. No, treba čestitati domaćinu na pobjedi. Iduće kola nam dolazi Ribola Kaštela. Moramo pobijediti, nema nam druge.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.