Od večeras Križevcima odjekuju udaraljke – počinje 13. VUK

Koncertom studenta muzičke akademije u Zagrebu Daneta Franolića pod nazivom Odjeci udaraljki  u 19 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige večeras se otvara 13. udaraljkaški festival Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK). Festival je nastao 2011. godine s ciljem promoviranja domaće i inozemne udaraljkaške scene i na njemu se, osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti Muzičke Akademije u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske i regije izvodeći klasični i popularni udaraljkaški repertoar.

 

Subotnji program započinjemo stručnim skupom nastavnika udaraljki nakon kojeg slijedi bubnjarska radionica Kreativno vježbanje na setu bubnjeva pod vodstvom edukatora i bubnjara Gorana Evetovića iz Subotice, a središnji događaj je koncert Suzane Komazin s gostima pod nazivom Udaraljkaški dribling.

U nedjelju u podne održat će se dvije glazbene radionice (jedna za djecu od 4 do 6 godina s početkom u 12 sati, a druga za djecu od 7 do 10 godina s početkom u 13.30 sati). Radionice će voditi violinistica Lucija Stanojević iz Zagreba pod nazivom Zika Zika Muzikaaa!, a koncertom učenika iz glazbenih škola u Križevcima i Zagrebu pod mentorstvom Štefana Đurkovića i Josipa Konfica zatvaramo ovogodišnji VUK.

Upad na sve radionice i koncerte je slobodan, a pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i medija Republike HrvatskeKoprivničko-križevačka županija i Grad Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.