Križevci neće povećati stopu poreza na dohodak – sljedeće godine u gradskom proračunu milijun eura manje prihoda

Većina od 19 točaka dnevnog reda 16. sjednice Gradskoga vijeća, koja je najavljena za ponedjeljak 18. rujna, odnosi se na financijska izvješća gradskih ustanova, a točku Donošenje Strategije zelene urbane obnove grada gradonačelnik Mario Rajn je danas na konferenciji za medije izdvojio kao najvažniju.

Riječ je o dokumentu koji je temeljna podloga za prijavu projekata na Nacionalni plan otpornosti i oporavka. U strategiji je izdvojeno 25 lokaliteta neiskorištenih i napuštenih zgrada, dio ih je u privatnom vlasništvu. Mi zasad nemamo ideju što ćemo napraviti sa svim tim objektima“, rekao je Rajn i izdvojio Centar za reprodukciju u Potočkoj ulici, gdje planiraju izgraditi treću osnovnu školu. Vijećnici će raspravljati i o proširenju poslovne zone Gornji Čret, makar zona ni sad nije izgrađena ni popunjena proizvodnim halama, iako su parcele pod ugovorima o najmu i zakupu.

Svaki investitor koji je kupio ili unajmio prostor na području Čreta, vjerujem, je to napravio na temelju svog poslovnog plana koji je prošao kroz povjerenstvo. Oni imaju određenu dinamiku kojom rješavaju investicije, neki čekaju novac iz europskih fondova, neke su stale zbog porasta cijena materijala. Formalno je većina parcela zauzeta i da bismo novim investitorima mogli nuditi prostor, treba nam dodatno zemljište“, objasnio je gradonačelnik. Raspravljat će se o zamjeni čestica u Posrednjem putu, o odabiru poslovnog prostora od 100 kvadrata u budućoj zgradi na mjestu nekadašnjeg kina te o prodaji građevinskih zemljišta u Ulici Nikole Tesle.

Najavljeno je također da Grad Križevci neće povećati stopu poreza na dohodak kako bi nadoknadio gubitak zbog ukidanja prireza, koji vlada RH poreznom reformom ukida od 1.siječnja 2024. Zbog toga će gradski proračun sljedeće godine ostati bez milijun eura prihoda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.