[FOTO] Oboren rekord polumaratona, Križevačku osminu osvojili Križevčani

Županijski polumaraton Kalnik-Križevci od danas ima novi rekord staze, a postavio ga je Alex Kiprop Lagat koji je zahtjevnu dionicu dugu 21.1 km istrčao za 1:09:03. Samo tri sekunde sporiji bio je Laban Cheruiyot, dok je treći u cilj utrčao devet minuta kasnije Weldon Kiprotich Kerich. Iza pobjedničkog trojca iz Benedek-Teama u cilj su utrčale tri žene – najbrža Ruth Nundu Mbatha, druga Gladys Jepkurui Biwott i treća Jasmina Ilijaš. Od Križevčana je najbrži bio David Sever, u ukupnom poretku 9. s vremenom 1:29:05, a od Križevčanki Ivana Dubravec koja je ukupno bila 65. s vremenom 2:11:04.

U utrci 4. Križevačka osmina na vrhu se i ove godine vodio dvoboj između starih znanaca Križevčanina Ognjena Mergona i Koprivničanca Olivera Orešića, a pobjedu je ovaj put odnio Ogi iz AK Križevci koji je stazu dugu 5.28 km istrčao za 17:50. Treće mjesto osvojio je Mario Martinčić iz AK Koprivnica. U ženskoj konkurenciji najbrža je s rezultatom 22:34 bila Pia Sertić, drugo mjesto je osvojila Ema Ljatifi, a treće Štefica Bubnjarić.

Utrku 14. Županijski polumaraton Kalnik-Križevci ’23 – KTC organizirala je Zajednica športskih udruga Križevci uz AK Križevci pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Općine Kalnik.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.