Grad Križevci obilježava Međunarodni dan životinja bez doma

S ciljem osvještavanja javnosti o važnosti odgovornog skrbništva, provođenja kastracije pasa i mačaka te udomljavanja umjesto kupnje životinja diljem svijeta 21. kolovoza obilježava se Međunarodni dan životinja bez doma, a obilježavanju se ove godine priključio i Grad Križevci, koji već provodi programe za rješavanje problema napuštenih životinja. Grad financira čipiranje pasa, a ovu podršku može ostvariti svaki građanin Križevaca, osim uzgajivača pasa, uz predočenje osobne iskaznice.

Osim toga, kako bi smanjili broj napuštenih pasa s 300 kuna sufinanciraju kastraciju ženki pasa kojima su vlasnici građani s prebivalištem na području Križevaca.
Pokrenuli smo i inicijativu Vau Vau Križevci kako bi spasili ostavljene i neželjene pse na ulicama i pomogli im da pronađu nove vlasnike. Kroz ovu inicijativu građane se potiče na udomljavanje ostavljenih pasa iz skloništa za pse „Kira“. Građani će dobiti cijepljenog, steriliziranog i čipiranog psa očišćenog od nametnika, a Grad će im uručiti i jednokratni iznos pomoći od 300 kuna za lakšu prilagodbu“, poručuju iz Grada.


Informacije oko ovih programa građani mogu dobiti u Gradskoj upravi, soba broj 13 ili na telefon 048/628-945.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Snježana piše:

    A što je s mačkama ?

Komentari su zatvoreni.