Obnovljena je zgrada Crvenog križa – boravak je ugodniji, a režije manje

Završila je energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa Križevci koju su s 212 tisuća eura financirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ( 72 tisuće eura) i Grad Križevci, obavještava gradonačelnikov ured u priopćenju. Zgrada je dobila novu fasadu (toplinsku ovojnicu) i vanjsku stolariju, postavljena je LED rasvjeta, zamijenjeni su plinski kotlovi s visokoučinkovitim kondenzacijskim plinskim kotlovima te je postavljen solarni kolektor za pripremu potrošne tople vode. Osim toga, zgrada je uređena i iznutra – obnovljeni su zidovi i strop na hodniku i stubištu, skinuta je lamperija i uređen parket u dvorani DVD-a Križevci.

Vrijednost ovih radova iznosila je 14 tisuća eura, a financirani su iz gradskog proračuna. U obnovljenom prostoru ugodnije će biti zaposlenicima Crvenog križa, ali i korisnicama dnevnog boravka koje ovdje borave na radionicama.

U zimskim mjesecima smo morali i deke stavljati ispod prozora koliko je puhalo. Razlika se osjetila još dok su trajali radovi jer ovo ljeto skoro nismo ni palile klime. Vjerujem da će se u zimi ostvariti značajne uštede na grijanju“, poručila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec. S njom i predsjednicom Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđicom Trbus novouređenu zgradu prekjučer je obišao gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.