Večeras posljednja, 20. STEAM večer o evoluciji prirode i čovjeka

Koji je značaj istraživanja u evolucijskoj genetici za liječenje različitih bolesti, od COVID-19 do raka? Kakvi su uvjeti za istraživački rad u jednom američkom institutu i podrška znanosti u SAD-u uopće? Kakve su specifičnosti Hrvatske s obzirom na autohtonu floru i faunu. Odgovore na ova i druga pitanja možete dobiti od molekularne i računalne biologinje dr. sc. Martine Bradić, gošće na posljednjoj, 20. STEAM večeri, koja će se održati u petak, 25. kolovoza u opuštenoj atmosferi na terasi „Ema’s Bara“ u Križevcima (prekoputa križevačke zvjezdarnice), s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Ivana Dubravec, predsjednica zakladne uprave Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i članica Udruge P.O.I.N.T.

Dr. sc. Martina Bradić, rodom Križevčanka, danas radi na institutu za istraživanje raka Memorial Sloan Kettering u New Yorku kao viši računalni biolog. Na Sveučilištu u Zagrebu završila je studij molekularne biologije, potom je magistrirala biotehnologiju na Agronomskom fakultetu, a onda doktorirala populacijsku genetiku na lisabonskom Universidade Nova. Tribina „O evoluciji prirode i čovjeka“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.