Plavom i žutom bojom Grad i Županija podržali Ukrajinu

Ukrajina danas slavi Dan neovisnosti i jučer Dan zastave, a Križevci su se simboličnom gestom sinoć pridružili ostalim hrvatskim gradovima u podršci ukrajinskom narodu osvjetljavanjem sinagoge plavo-žutom bojom.

Brojni Ukrajinci našli su svoj drugi dom u Hrvatskoj i Križevcima, želimo im pokazati da su dobrodošli i da smo uz njih. Naša sinagoga svijetli u ukrajinskim nacionalnim bojama kao znak prijateljstva i mira“, objavljeno je jutros na stranici Grada Križevaca na društvenoj mreži.

Obilježavanju Dana neovisnosti pridružila se i Koprivničko-križevačka županija koja je jučer, na zamolbu Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj, izvjesila ukrajinsku zastavu na ulazu u Županijsku upravu. Ukrajina slavi svoju 32. obljetnicu neovisnosti u sjećanje na povijesni događaj – usvajanje Akta o proglašenju neovisnosti Ukrajine od strane Vrhovne Rade Ukrajinske SSR apsolutnom većinom glasova. Tim su dokumentom okrunjene težnje ukrajinskog naroda da ima svoju suverenu državu i sama odlučuje o svojoj sudbini, a označilo je početak nove etape u razvoju demokratske moderne ukrajinske države.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.