I ovaj vikend filmski spektakli na velikom platnu

Danas u petak od 17 sati u Kinu Križevci prikazuje se Barbie, novi igrani filmu redateljice Grete Gervig, poznate po nagrađivanom filmu Lady Bird. Stereotipnu Barbie glumi popularna Margot Robbie, dok Kena, također onog stereotipnog, glumi Ryan Gosling. O filmu se govori već mjesecima, a po riječima predsjednika distribucije Warner Bros Picturesa, Jeffa Goldsteina, nevjerojatan odaziv dokazuje ono što su znali od početka, da to nije samo poseban film već i kino spektakl ljeta. Svoj pogled na popularnu lutku koja je zbog svojih nerealnih proporcija i utjecaja na djevojčice izazivala mnoge kontroverze, redateljica daje kroz priču u kojoj Barbie i Ken odlaze iz Barbielanda u stvarni svijet kako bi pronašli istinsku sreću.

Nakon Barbie, na veliko platno dolazi Tom Cruise. Večeras u 20 sati novi film iz franšize ‘Nemoguća misija’ u kojem Cruise od 1996. godine glumi Ethana Hunta. Zbog silnih odgoda, mnogih lokacija snimanja te atraktivnih akcijskih scena budžet filma je dostigao razinu jednog od najskupljih filmova u povijesti. U ovom nastavku Ethan Hunt i njegov IMF tim kreću u najopasniju misiju do sada – kako bi pronašli novo, zastrašujuće oružje koje prijeti cijelom čovječanstvu, prije nego što padne u pogrešne ruke. U igri su sudbina svijeta i kontrola budućnosti, mračne sile iz Ethanove prošlosti se približavaju i smrtonosna trka oko svijeta počinje.

U popodnevnom terminu u 17 sati u subotu na programu je crtić Ruby: Tinejdžerica Kraken. Ovog ljeta DreamWorks Animation zaranja u turbulentne vode srednje škole s urnebesnom, iskrenom akcijskom komedijom o sramežljivoj tinejdžerici koja otkriva da je dio legendarne kraljevske loze mitskih morskih krakena i da je njezina sudbina, u dubinama oceana, veća nego što je ikada sanjala. Slatka, nespretna 16-godišnja Ruby Gillman očajnički se želi uklopiti u Oceanside High, ali uglavnom se samo osjeća nevidljivo. Daje poduku iz matematike svojoj simpatiji skejteru, koji joj se, čini se, divi samo zbog njene neobične kože, a spriječena je da se druži s kul klincima na plaži zbog svoje previše zaštitnički nastrojene supermame, koja je zabranila Ruby da ulazi u vodu. Ali kada prekrši mamino pravilo br. 1, Ruby će otkriti da je izravni potomak ratničkih kraljica Kraken i da joj je suđeno da naslijedi prijestolje svoje bake zapovjednice, kraljice ratnika Sedam mora. Krakeni su se zakleli da će štititi oceane svijeta od uzaludnih sirena željnih moći koje se stoljećima bore s Krakenima. Postoji jedan veliki i trenutni problem s tim: lijepa, popularna nova djevojka u školi, Chelsea slučajno je sirena. Ruby će naposljetku morati prigrliti ono što jest i učiniti sve kako bi zaštitila one koje najviše voli.

U subotu u 20 sati prikazuje se biografski film – Oppenheimer, o američkom fizičaru J. Robertu Oppenheimeru, koji je prozvan „ocem atomske bombe“. Oppenheimer je bio glavni čovjek Operacije Manhattan, akcije američkih vlasti da stvore nuklearnu bombu i time dobiju prevlast u II. svjetskom ratu, a film pokazuje taj proces od entuzijazma do veselja zbog uspjeha i zabrinutosti zbog rezultata. Glavnu ulogu u filmu ima Cillian Murphy. Oppenheimer je čak šesta suradnja irskoga glumca i Christophera Nolana. Uz to što je glumio negativca u sva tri filma iz Nolanove Batman trilogije, Cillian Murphy imao je značajne uloge i u njegovim spektaklima Dunkirk i Početak. Plodonosna suradnja je i ovdje nastavljena, a iz prvih kadrova čini se da je Murphy bio odličan izbor za uogu fizičara Oppenheimera. Uz Murphyja, u filmu glume i Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett i Kenneth Branagh.

U nedjelju u 17 sati prikazuje se animirani film Elementi. Nova maštovita animacija studija Disney i Pixar koja govori o različitostima i njihovoj privlačnosti. Radnja filma smještena je u svijet u kojem četiri osnovna elementa vatra, zemlja, voda i zrak žive i koegzistiraju. Unatoč njihovim očitim i temeljnim razlikama oni će shvatiti da su mnogo sličniji nego što su mislili i da je ono što se nalazi iznutra puno važnije od onoga što je izvana.

Nedjelja u 20 sati rezervirana je za novi avanturistički film iz serijala o Indiana Jonesu – Indiana Jones i artefakt sudbine u kojem se Harrison Ford vraća u ulozi najpoznatijeg profesora arheologije. U petom filmu kultne franšize čija je radnja smještena u kasne šezdesete godine prošlog stoljeća, čitava je priča povezana sa svemirskim programom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.