Marijan Vuković: Želim biti šef križevačkog HSS-a; Tomislav Katanović: Puno je važnije tko govori nego što govori

SELJACI U PROBLEMIMA Marijan Vuković postavljen je za povjerenika raspuštenog ogranka križevačkog HSS-a te bi u roku 30 dana trebao formirati novu gradsku organizaciju.

Vuković koji je već bio na čelu Križevcaca od 1993. do 1995. godine, jedan je od najglasnijih oporbenih vijećnika ispred A-HSS-a, stranke koja se odvojila od matične Hrvatske seljačke stranke zbog svojedobnog neslaganja s izborom Branka Hrga za predsjednika.

Nakon što je Krešo Beljak suspendirao istaknute članove stranke poput župana Darka Korena i bivšeg šefa križevačkog ogranka Tomislava Katanovića, raspuštena je i cijela gradska organizacija HSS-a u Križevcima, a Vuković je nedavno dobio povjerenje središnjice za rekonstrukciju ogranka i pripremu Izborne skupštine pa smo stupili s njime u kontakt.

– Prvotni povjerenik je bio Tomislav Pasariček iz Sv. Ivana Žabna, ali gradski ogranak je ignorirao njegove pokušaje promjena, a nakon raspuštanja gradske organizacije, ja ću s ljudima koje okupljam oko sebe krenuti graditi novi HSS u Križevcima. S obzirom da sam se primio tog posla, imam ambicije postati predsjednik gradskog ogranka – direktan je bio Vuković.

Tomislav Katanović i dalje optužuje Krešu Beljaka za diktatorsko vladanje, nije siguran u svoj stranački status, a niti Vuković mu nije najbolje sjeo.

– Nakon blamaže s imenovanjem povjerenika iz susjedne općine, imenovanje Vukovića je još jedan “briljantan” potez Kreše Beljaka. Ni Vuković nije bio HSS. U HSS-u se vjerojatno ponovno našao nakon protuzakonitog i protustatutarnog “spajanja” A-HSS-a i HSS-a.
Teško je procijeniti u kojem je statusu križevačka organizacija HSS-a obzirom da Beljak radi presedane i često donosi nesuvisle i protustatutarne odluke. Moj status je nejasan kao i nepostojeći razlog moje suspenzije, no jedno je sigurno, ne mogu se identificirati sa takvim načinom rada jer imam dojam da kriterij napredovanja postaje broj pravomoćnih kaznenih presuda – objasnio je Katanović svoju trenutnu poziciju.

Križevački ogranak HSS-a dugi niz godina figurira kao jedan od najjačih u zemlji, Vuković najavljuje dolazak novih članova u stranku, ali Katanović ima drugačije razmišljanje o situaciji na terenu.

– Nakon što smo u nepune četiri godine mog vođenja gradskog HSS-a učlanili preko 200 novih članova i doveli gradski HSS do brojke od 790 članova, ne vjerujem da članstvo s odobravanjem gleda na suspendiranje članova predsjedništva, članova odbora i članova skupštine gradske organizacije. Odnosno na smjenjivanje svih legitimno i demokratski izabranih tijela i postavljanje Beljakovog čovjeka. Ni malo me ne raduje ono što će se događati narednih dana ali to je neizbježna posljedica katastrofalnog zatiranja demokracije od strane danas nelegitimnog predsjednika HSS-a Beljaka. Uvjeren sam da ljudi nisu guske i neće u maglu Beljakove autokracije – oštro je komentirao situaciju Katanović referirajući se na legendarnu Radićevu izjavu.

Za kraj smo upitali križevačkog dogradonačelnika o daljnjim političkim planovima, ali i da nam iznese svoje mišljenje o novom povjereniku stranke.

– Držim se one stare da je puno važnije tko govori nego što govori. Svoje odluke jasno ću objaviti nakon povratka iz Washingtona – kratko je objasnio Katanović.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Teško je, biti prosječni gledatelj i slušatelj, e da bi ušao u meritum problema naše uistinu zamršene ili premrežene politike?!
    Još teže je, stalno čitati između redova, sva privatizirana sredstva informiranja?
    Zaista nam trebaju programi ili još bolje “javna sučeljavanja” da bi sami čuli i temeljem toga (mi glasači), odlučili.
    Ništa ne znam o gos. Beljaku, ali ono što doživim gledajući ga u javnom nastupu i držanju, nešto mi ne štima?!

Komentari su zatvoreni.