Županija u suradnji s partnerima pripremila Vodič kroz srednje škole

Upis u srednju školu jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog osnovnoškolca, a obzirom da se klasična promocija upisa u srednje škole zbog izvanrednih okolnosti ove godine ne može realizirati, Koprivničko-križevačka županija je u suradnji s partnerima pokrenula projekt izrade promotivnog materijala koji će učenicima uvelike olakšati odluku u odabiru adekvatnog srednjoškolskog programa.

Riječ je o Vodiču kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije  2020./2021.   koji  je namijenjen učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima i koji će na jednom mjestu približiti i pokazati što sve nude srednje škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Vodič uz uvodne riječi župana te predstavnika partnera iz HGK – Županijska komora Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Križevci, donosi prikaz županijskih programa i projekata u sektoru obrazovanja koji  jasno iskazuju komparativne prednosti zašto upisati srednju školu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Najvažniji dio Vodiča je posvećen školama pa će školarci na stranicama ove moderne i atraktivne publikacije moći pronaći sve potrebne informacije – od gimnazijskih, pa sve do strukovnih programa koje škole nude sa detaljnim opisom zanimanja, broju upisnih mjesta, kompetencijama i znanjima koje će se tijekom školovanja steći te prednostima  i posebnostima koje su specifične za svaku pojedinu školu. Osim u tiskanom obliku publikacija će biti  dostupna i u digitalnom obliku na mrežnoj stranici Koprivničko-križevačke županije.

Vodič obuhvaća školske ustanove kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija –   Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica, Srednju školu Koprivnica, Obrtničku školu Koprivnica, Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Srednju školu „Ivan Seljanec“ Križevci, Srednju gospodarsku školu Križevci, Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Strukovnu škola Đurđevac te školske ustanove kojima su osnivači gradovi Koprivnica i Križevci –  Umjetničku škola Fortunat Pintarić Koprivnica i Glazbenu školu Alberta Štrige Križevci.Važno je kazati kako za izvođenje svakog pojedinog programa iz ovog širokog spektra zanimanja koje nude, pobrojane srednje škole imaju stručan kadar koji se neprestano usavršava te vrhunsku opremu i specijalizirane praktikume.

Koprivničko-križevačka županija odavno je prepoznala da je sektor obrazovanja temelj svakog uspješnog društva, te nastoji svojim aktivnostima, projektima i investicijama poticati i osigurati razvoj te dostupnost obrazovnog sustava. Osim kontinuiranih ulaganja u prostorne uvjete škola i opremu, već nekoliko godina sufinancira se prijevoza učenika srednjih škola čime se izjednačavaju uvjeti za pristup srednjoškolskom obrazovanju svih učenika Koprivničko-križevačke županije, bez obzira na udaljenost od srednjih škola ili ekonomski status domaćinstva iz kojeg dolaze.

U ovoj godini očekuje se i početak građevinskih radova na projektu Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, projektu koji će adekvatno odgovoriti na sve izazove koje gospodarstvo postavlja pred obrazovanje, ne samo naše županije, već i cijele regije.

Spomenimo na kraju kako su uz promociju Vodiča, koja će se održati u petak, 22. svibnja 2020. godine u prostorijama Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, s ravnateljima srednjih škola dogovoreni i alternativni oblici promocije putem medijskih platformi koje će u narednom razdoblju provoditi škole i Županijska uprava kako bi učenici i roditelji imali sve potrebne i informacije koje će se moći pronaći u promotivnim člancima, medijskim objavama na županijskoj internetskoj stranici te u sklopu radijskih emisija koje će se na lokalnim radijskim postajama emitirati od idućeg tjedna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.