U petak 17. STEAM večer s modnim dizajnerom Igorom Galašom

Kako kroz dizajn i formu tekstila spojiti umjetnost i tradiciju, kakvi su trendovi na svjetskoj modnoj sceni unazad dva desetljeća, a kakvi danas, koliko je vremena i resursa potrebno da se dizajnira i pripremi čitava modna linija, što je to Mamita i kako je biti Svjetski ambasador mode?

Odgovore na ova i druga pitanja možete dobiti od najnagrađivanijeg hrvatskog modnog dizajnera Igora Galaša, gosta na 17. STEAM večeri, koja će se održati u petak, 4. kolovoza u opuštenoj atmosferi na terasi „Ema’s Bara“ u Križevcima (prekoputa križevačke zvjezdarnice), s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Sonja Mrnjavčić, zakladnica Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i članica udruge P.O.I.N.T.

Igor Galaš rođen je 1982. godine u Koprivnici. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer dizajn tekstila. Diplomirao je modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Od srednje škole aktivno izlaže na brojnim skupnim izložbama na temu dizajna i forme tekstila te na domaćim i inozemnim modnim događanjima. Redoviti je sudionik manifestacija: Fashion.hr, Montura, Zlatna igla i Fashion Week. Bio je glavni dizajner nove modne linije Additive add Galaš godine 2011. i 2012. za modnu kuću Arena iz Pule za koju je kreirao tri kolekcije: jesen/zima 2011./2012., proljeće/ ljeto 2012. i jesen/zima 2012./2013.

Od 2015. godine u suradnji s majkom Maricom Galaš razvija vlastitu robnu marku Mamita. Kao student sudjelovao je na brojnim modnim natjecanjima od kojih su najznačajnija: svjetsko natjecanje mladih modnih dizajnera Hempel Award u Pekingu 2009. i 2011. godine i modno natjecanje iD Dunedin Emerging Designer Award na Novom Zelandu. Do sada je jedini koji je dva put ušao u finale natjecanja Hempel Award i oba puta bio nagrađen. Godine 2011. bio je proglašen Svjetskim ambasadorom mode. Godine 2016. dobio ULUPUH-ovu nagradu za najboljeg mladog umjetnika. Član je ULUPUH-a i HZSU-a.

Tribina „Umjetnost i tradicija u modi“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.