[FOTO] Gradskom tamburaškom orkestru zlatna plaketa i Grand Prix festivala u Bratislavi

Na Međunarodnom glazbenom festivalu mladih II. održanom u Bratislavi Gradski tamburaški orkestar Križevci osvojio je zlatnu plaketu s ukupnih 98 bodova te ujedno zaslužio i Grand Prix nagradu cijelog natjecanja! Na večerašnjem svečanom proglašenju rezultata, zlatnu plaketu i diplomu za Grand Prix preuzeo je dirigent Igor Kudeljnjak.

Ponosan sam na članove orkestra! Svirali su izvrsno“, javio nam se Igor Kudeljnjak odmah nakon preuzimanja nagrade.

Orkestar se natjecao u kategoriji orkestara slobodne instrumentacije bez dobne granice, a osim natjecateljskog nastupa održali su još dva revijalna koncerta, od kojih jedan na otvorenom. Uz križevački orkestar isti broj bodova u svojoj kategoriji te također Grand Prix festivala osvojio je i Simfonijski orkestar Osnovne škole Ying Wa iz Hong Konga.

Međunarodni ocjenjivački odbor činili su profesor Scott Ferguson iz SAD-a, docenti Milan Kolena i Ondrej Šaraj iz Slovačke te dr. Jan Pirner iz Češke Republike. Predsjednik ocjenjivačkog odbora, prof. Ferguson istaknuo je prilikom objave rezultata da su najbolje ocijenjeni orkestri oni koji su uspjeli uravnotežiti tehničku i umjetničku izvrsnost u sjajnu, kohezivnu izvedbu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.