Strast, ljepota i energija tamburaške glazbe večeras u atriju Likovne galerije

Gradski tamburaški orkestar Križevci večeras će u 20 sati posjetitelje koncerta “Tambura pod ljetnim nebom” u atriju Likovne galerije povesti na glazbeno putovanje uz skladbe klasičnog, zabavnog i tradicionalnog repertoara. Već su se specijalizirali za nastupe na otvorenom, no ovaj će put svirati bez razglasa u intimnijem ambijentu atrija. Pripremili su, kažu, čaroban glazbeni doživljaj na otvorenom pod ljetnim nebom, nadaju se posjećenosti kakva je uvijek na njihovim koncertima, a i temperatura bi navečer u hladu već trebala biti podnošljivija. Na programu će biti skladbe Zdravka Šljivca, Bože Potočnika, Tomislava Uhlika, Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana, tema iz filma La La Land i druge uz soliste Ivana Koprića i Martina Durbeka na braču, Lovru Baričevića na udaraljkama i sopranisticu Lanu Tinodi.

Ovaj koncert je premijera programa koji će orkestar izvesti na Međunarodnom glazbenom festivalu mladih II. u Bratislavi, kamo putuju sljedeći tjedan. U Slovačkoj će se natjecati uz još četrnaest zborova i orkestara iz Njemačke, Slovačke, Izraela, Poljske, Srbije, Španjolske, Hong Konga i Tajvana.

Natjecateljski nastup nam je u utorak prijepodne, a osim toga nas čekaju još dva festivalska koncerta“, najavio je dirigent Igor Kudeljnjak. Nastupi će se moći pratiti uživo na facebook stranici festivala Bratislava Music Agency. Koncert je dio manifestacije Križevačka ljetna špica, počinje večeras, 18. srpnja u 20 sati i ulazak je besplatan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.