Umjesto presjedanja na autobus za Koprivnicu, ostali zaključani na peronu u Križevcima

Kako javlja ePodravina.hr, putnički vlak 2207 na relaciji iz Zagreba za Koprivnicu ostao je danas na Željezničkom kolodvoru Križevci, navodno zaključan od strane strojovođe, zajedno s 14 putnika i kondukterkom, koji su time bili onemogućeni presjesti na autobus za Koprivnicu, a navodno ih o tome nitko nije ni informirao. Autobus ispred kolodvorske zgrade je prema Koprivnici navodno otišao bez njih.

– Nitko nas nije obavijestio da se u Križevcima presjeda na autobus, a s nama je zaključana ostala i kondukterka koja također nije bila upoznata da od Križevaca do Koprivnice neće voziti naš vlak. Stvarno je sramotno da se Hrvatske željeznice stalno tako odnose prema putnicima, ispričala je za portal ePodravina.hr Sara, jedna od putnica koja je ostala zaključana u vlaku.

Kako se dogodio „pokvareni telefon“ u komunikaciji i koordinaciji djelatnika Hrvatskih željeznica ostaje nejasno, tim više što je presjedanje na autobus za Koprivnicu uredno najavljeno na web stranicama za gotovo čitav srpanj: „Zbog radova pruga državna granica – Botovo – Dugo Selo bit će zatvorena za promet između kolodvora Križevci i Koprivnica od 1. do 31. srpnja, osim nedjeljom te 11. i 15. srpnja, od 8.15 do 16.15 sati. U tim razdobljima putnike će na relacijama Križevci – Koprivnica i obratno te Križevci – Koprivnica – Kloštar umjesto vlakova prevoziti autobusi prema rasporedu koji možete pogledati ovdje.“

– Samo nam je rečeno da sad moramo čekati 45 minuta dok ne dođe brzi vlak iz Zagreba koji će nas bez presjedanja na autobus odvesti do Koprivnice. Još samo treba da nam naplate naknadu za brzi vlak od Križevaca do Koprivnice, kazala je ogorčena putnica Sara za ePodravina.hr, za koju se nadamo da se uspjela zajedno s ostalim putnicima sretno ukrcati na brzi vlak 771 koji je u Koprivnicu trebao stići u u 16:49.

O ovom incidentu pokušali smo više informacija saznati netom prije 17:00 sati pozivom na broj glasnogovornika HŽ Putničkog prijevoza +385 (0)1 4577 604, no jedina informacija koju smo uspjeli dobiti je snimljena automatska poruka „Birali ste broj koji se ne koristi, molimo provjerite broj još jednom“. Na drugi telefonski broj ureda uprave HŽ-a +385 (0)1 4533 813 nitko se nije javio, vjerojatno zbog završetka radnog vremena.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.