[FOTO] Akademija za politički razvoj održala edukativni seminar u Križevcima

Od petka do nedjelje, 16.-18. lipnja 2023. godine Akademija za politički razvoj (APR) u Križevcima je održala drugi edukativni seminar aktualne, 20. generacije polaznica i polaznika njihovog Godišnjeg programa. Nakon prvog vikend-seminara održanog u Imotskom na temu demokracije, dijaloga i političke participacije, tijekom tri dana u Križevcima APR-ovci su kroz razna predavanja, radionice i panel raspravu, održane u dvoranama motela Klara i Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, obradili temu komunikacija i medija.

Tijekom križevačkog vikenda APR-ovci su imali priliku posjetiti i Kozmološki centar, koji im je kroz zanimljivo predavanje predstavio dr. rer. nat. Andrej Dundović, a obišli su i križevačku zvjezdarnicu te ostali oduševljeni čitavom poduhvatom koji sinergijski funkcionira na područjima edukacije iz STEM-a, popularizacije znanosti i fundamentalnih znanstvenih istraživanja. Na nedjeljnom panelu na temu “Suradnja i komunikacija u upravljanju: lokalna, regionalna i nacionalna razina” jedan od panelista bio je i zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, uz ministra pravosuđa i uprave dr. sc. Ivana Malenicu te zamjenicu gradonačelnika Koprivnice Kseniju Ostriž.

Godišnji program APR-a najpoznatiji je i najstariji, jednogodišnji obrazovni program Akademije, pokrenut 2004. godine kada je grupa entuzijasta, osnivača APR-a okupila prvu generaciju polaznika – perspektivnih mladih lidera i profesionalaca zainteresiranih za unaprjeđenje znanja o suvremenim političkim procesima i vještinama javnog djelovanja iz različitih sektora. Od početka se provodi u partnerstvu sa Vijećem Europe pa je APR dio mreže škola Škola za političke studije Vijeća Europe koja danas broji 21 članicu.

Vrijedi navesti da su Godišnji program APR-a do danas uspješno završili sljedeći Križevčani: doc. dr. sc. Robert Pašičko (2013.), stručnjak UNDP-a (Program Ujedinjenih naroda za razvoj) za održivi razvoj; mr. sc. Hrvoje Belani (2014.), načelnik sektora u Upravi za e-zdravstvo Ministarstva zdravstva; Tomislav Katanović (2015.), voditelj sektora za upravljanje tržištem u Allianz Hrvatska d.d.; Mario Rajn (2016.), gradonačelnik Križevaca u drugom mandatu te Danijel Šaško (2017.), zamjenik gradonačelnika Križevaca u drugom mandatu.

Studentski program APR-a, namijenjen političkom obrazovanju i povezivanju studenata i netom diplomiranih mladih osoba do navršenih 30. godina, u proteklih su deset godina završili Ivan Ledinski (2016.), Damjan Tkalec (2017.), Eduard Petranović (2017.) i Nikola Ostojčić (2021.). Programi i konferencije APR-a održavaju se prema pravilima Chatham House što omogućuje otvorenu raspravu s predavačima i među polaznicima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.