Robot isporučuje lijekove u županijskoj ljekarni, zasad samo u Koprivnici

Robot, odnosno automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom, od ovog se tjedna nalazi u županijskoj zdravstvene ustanovi Ljekarne Koprivnica. Riječ je o projektu vrijednom 215.068,69 eura s PDV-om i mi smo treća županija, iza Varaždinske i Splitsko-dalmatinske, koja je uvela ovaka sustav.

Novi robot olakšat će rad ljekarnicima i omogućiti više vremena za razgovor i savjetovanje pacijenata, smanjiti mogućnost pogreške kod izdavanja, olakšati rad farmaceutskom tehničaru oko punjenja i kontrole rokova i slično. Potpuno je prilagođen prostoru i radi po najvišim svjetskim normama, navodi Županija u priopćenju. Robot ima dvije ruke kojima istovremeno može nadopunjavati skladišni prostor te izdavati lijekove, a radi tako da nakon zaprimljenog recepta pronalazi lijek i šalje ga do ljekarnika, a sve se može pratiti na monitorima iznad ljekarničkog pulta.

Ovo je pionirski pothvat koji ima svoje određene rizike koje smo svjesno prihvatili, no uvjeren sam da smo donijeli dobru odluku i da će ovaj moderan sustav uvelike olakšati i unaprijediti rad ljekarnika“, poručio je župan.
Automatizacija skladišta ubrzat će rad, ali i doprinijeti točnosti, objasnio je predstavnik tvrtke isporučitelja uređaja, direktor Boris Brčić. U uređenje i prilagodbu prostora ljekarne uloženo je 17.200 eura.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.