[FOTO] Križevčani u SuperSport Drugoj NL

Nogometaši Radnika Križevci plasirali su se u Drugu NL i zaokružili ponajbolju sezonu u klupskoj povijesti veličanstvenom pobjedom u uzvratnom susretu sa Slavonijom iz Požege 5:1 (1:1) na Gradskom stadionu pred 500 gledatelja. Ne pjeva se večeras “Inati se Slavonijo”, jer su na travnjaku nogometni prkos pokazali igrači Radnika, nadoknadivši, po mnogima, nemoguće, zaostatak iz prvog susreta u kojem su Požežani prošle nedjelje pobijedili 3:0. Da stvar bude još gora, gosti su i poveli, a zbog pravila gola u gostima Pavlovićevi su igrači morali postići čak pet pogodaka i više ne primiti niti jedan. Malo je tko vjerovao u sportsko čudo u drugih 45 minuta, ali su vjerovali oni, igrači, trener Anthony i njegov pomoćnik Davor Cigler, vjerovali su i navijači, jer se vidjelo na travnjaku da Križevčani mogu načiniti rijetko viđen preokret.

Slavonija je povela iz kaznenog udarca u 13. minuti preko Ivana Antunovića. Izjednačio je prekrasnim pogotkom brazilski napadač Gabriel dos Anjos, a u drugom poluvremenu pravi križevački “uragan” pomeo je goste s travnjaka. Pala je pokoja kišna kap, na nebu se pojavila dvostruka duga, a Radnikovci su počeli trpati kao na tekućoj vrpci. Najbolji strijelac kluba Mihael Mladen postigao je vodeći pogodak za 2:1 u najboljem trenutku, na otvaranju poluvremena u 47. minuti, a zatim je na Gabrielu načinjen prekršaj za najstrožu kaznu u 53. minuti.

Kapetan Hrvoje Mladen bio je, kao i uvijek, siguran i gostujući čuvar mreže Petković nije mogao ništa, osim pogledom ispratiti loptu. Petković bi sigurno bio junak Slavonije da su izborili 2. NL, jer je nevojerojatno što je sve obranio tijekom utakmice. U 73. minuti nije mogao ništa jer ga je MIhael Mladen predriblao za vodstvo 4:1 i pravu dramu sa sretnim svršetkom u završnici utakmice. Centaršut koji je u 89. minuti fenomenalno glavom pospremio u mrežu MIhael Mačković za 5:1, veliko slavlje domaćina i plasman u viši natjecateljski razred. Sjajno ozračje na tribinama, utakmica za pamćenje, uspjeh za pamćenje, veliko postignuće križevačkog kluba i križevačkog sporta uopće.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.