[FOTO] Kazališnom izvedbom „Krleža Talent Show“ završen 19. Culture Shock Festival

U nedjelju, 28. svibnja 2023. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima odigrana je kazališna predstava „Krleža Talent Show“, kojom je završeno 19. izdanje Culture Shock Festivala u organizaciji križevačke udruge P.O.I.N.T. Publika je u šezdeset minuta imala priliku uroniti u svijet blještavila, kiča i površnosti u kojem su se našli likovi iz književnog opusa velikog Miroslava Krleže, donijevši vlastite životne brige i jade na scenu talent showa.

Pokazavši zavidnu brzinu transformacije iz jednog lika u drugi, gdje su kostime mijenjali ponekad u svega petnaestak sekundi, Mada Peršić i Damjan Simić prikazali su desetak likova iz Krležinih djela u svoj njihovoj tragikomičnosti smještenoj u apsurdnost talent showa. Voditelj i MC, ujedno autor i redatelj predstave, Igor Baksa suvereno je vodio Krležine antijunake, a i publiku kroz dijaboličnu selekciju iz kruga i krug, koje je za neke značila potpunu propast, a za neke tek privremenu slavu.

Filip Latinovitz, Barunica Castelli-Glembay, student Vidović, Janez i Anka, Leda i Aurel, Leone Glembay, Krešimir Horvat i Laura Lenbach svoj su talent za tragediju pokazali u trima eliminacijskim igrama. U intermezzu su uletavali plesni par Saloma i Michelangelo Bunarroti, a najprije video-prilogom te kasnije u glazbenoj točki uživo, u Baksinoj izvedbi, pridružio se i Petrica Kerempuh.

Tekst i režiju predstave potpisuje Igor Baksa iz Malog Teatra, dramaturgiju Dina Vukelić, scenografiju Marta Crnobrnja, dok je autor glazbe Luka Tralić – Shot. Video-animacije je kreirao Luzzian Vert. Za realizaciju križevačkog gostovanja kazališne trupe Malog Teatra bili su zaduženi Vedran Delić i Ksenija Posavec iz Pučkog otvorenog učilišta Križevci te Hrvoje Belani i Ivan Mušlek iz udruge P.O.I.N.T.

Vezano

Komentari su zatvoreni.