Donosimo program obilježavanja Dana državnosti u Križevcima

Koordinacija braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca u utorak, 30. svibnja 2023. organiziraju svečanost povodom Dana državnosti. Svečanost započinje u 8 sati Svetom misom za domovinu u križevačkoj konkatedrali Sv. Križa te kod spomen biste prvog predsjednika RH i vrhovnog ratnog zapovjednika pobjedničke Hrvatske vojske dr. Franje Tuđmana u parku na Trgu bana Stjepana Lackovića.

U 9:15 na središnjoj svečanosti hrvatsku himnu će izvesti sopranistica Ana Fortuna, a nakon minute šutnje i odavanja počasti svim poginulima i umrlima za doprinos koji su dali u Domovinskom ratu održat će se prigodni govori i polaganje vijenaca i paljenje lampaša.

Nastavak svečanosti je u 10 sati u prostoru bivše vojarne, gdje će održati otkrivanje spomen-ploče u čast poginulog pripadnika Policijske postaje Križevci u Domovinskom ratu Josipa Bađuna. Polaganje vijenaca delegacija i paljenje lampaša bit će i kod spomen obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa“.

– Danas slavimo našu neovisnost, ali ne smijemo zaboraviti da ona nosi i odgovornost. Imamo dužnost čuvati naše vrijednosti, demokraciju i ljudska prava. Moramo nastaviti graditi društvo u kojem svaki pojedinac ima priliku ostvariti svoje snove i potencijal, ali ne smijemo zaboraviti ni zasluge onih koji su nam to omogućili, poručuju iz Koordinacije braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.