Španjolski film s Tarikom Filipovićem u ulozi legendarnog vaterpolo trenera

Večeras, petak, u 20 sati Kino Križevci prikazuje komediju Praznici na talijanski, s Robertom De Nirom i Kim Cattrall,. Radnja se vrti oko Sebastiana kojeg njegova zaručnica ohrabruje da dovede svog oca, frizera Salva, na praznično druženje sa svojom superbogatom i izuzetno ekscentričnom obitelji. Vikend se razvija u nešto što se može opisati samo kao “sukob kultura”, ostavljajući Sebastiana i Salva da na malo teži način otkriju kako je sjajna stvar u obitelji, zapravo sve.

U subotu u 17 i u nedjelju u 16 sati na programu je obiteljski film Mala sirena. Dugoočekivani i Oscarom nagrađeni glazbeni klasik studija Disney ove godine dolazi u igranoj verziji priče o djevojci iz mora koja zbog ljubavi odlučuje napustiti svoj bajkoviti podvodni svijet. Najmlađa kći kralja Tritona, Ariel, žudi saznati više o svijetu s druge strane mora, a dok obilazi površinu, zaljubljuje se u poletnog princa Erica. Dok je sirenama zabranjeno komunicirati s ljudima, Ariel mora slijediti svoje srce. Sklapa dogovor sa zlom morskom vješticom Ursulom, što joj daje priliku da iskusi život na kopnu, ali naposljetku dovodi svoj život – i očevu krunu – u opasnost.

U subotu od 20 sati prikazuje se biografska drama 42 sekunde. Film je temeljen na istinitoj priči o španjolskoj vaterpolskoj reprezentaciji koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., gdje ih je svega 42 sekunde dijelilo od olimpijskog zlata. Vijest da će Barcelona biti domaćin Olimpijskih igara 1992. pala je na Španjolski vaterpolski savez kao bomba. Nisu pripremljeni i ako se ne žele osramotiti kod kuće, morat će naporno raditi kako bi njihov tim mogao ispuniti visoke olimpijske standarde. Motivacija dolazi u liku Dragana Matutinovića, novog hrvatskog trenera s reputacijom, ali uz više nego grube tehnike rada. Njegova prva odluka je radikalna i o njoj se ne može pregovarati. Za njega nema nezamjenjivih igrača, nema veterana, nema kapetana, nema favorita. Tko god želi igrati, morat će izboriti svoje mjesto. Hoće li tim uspjeti ostati ujedinjen i prevladati osobne razlike? Hoće li biti moguće postići sportsku slavu u takvim nedaćama? Vaterpolsku trenersku legendu glumi Tarik Filipović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.