Trogodišnje ulaganje vrijedno preko 90 milijuna kuna

SVETI IVAN ŽABNO – U Kuštanima, naselju općine Sveti Ivan Žabno, tvrtka More pokrenula je prvi dio oko 90 milijuna kuna vrijednog ulaganja u izgradnju tvornice za preradu drveta, proizvodnju masivnih ploča i namještaja, a s njom i otvaranje 130 radnih mjesta u naredne tri godine. Višegodišnja investicija jednom petinom iznosa financira se vlastitim novcem, no u tako veliko izdvajanje nije se moglo bez kredita, pa je većina novca osigurana u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj.
– Ta investicija se razvukla u nekakve 3 godine, znači u prvoj fazi otvorit će se otprilike 50 radnih mjesta. U cijelom sustavu montira se najmodernija tehnologija za obradu i sušenje drveta. Znači zadnji krik tehnologije i zbog toga mislim da ćemo to sve uspjeti, rekao je direktor tvrtke More Mario Janković.

 

Radi se o jednoj od trenutačno najvećih investicija u hrvatskoj drvnoj industriji, istaknuto je na na svečanosti otvaranja u kojoj je sudjelovao i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Glavnina proizvodnje namijenjena je izvozu na europsko tržiste, ali i u Egipat, Kinu i Tajvan, i to za poznate kupce, kojima će s novim pogonom moći brže i kvalitetnije isporučivati traženu robu, dodao je direktor Janković. Inače, tvrtka More u poduzetništvo je krenula prije sedam godina baveći se trgovinom, a kasnije je razvila uslužno rezanje drvne građe, te u manjoj mjeri završnu proizvodnju. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.