Križevački vinari izlagali u Mađarskoj


Među 74 proizvođača vina koji su sudjelovali s 270 uzoraka na tradicionalnoj vinskoj izložbi u gradu Siklósu u Mađarskoj, dva vina iz križevačkog kraja nagrađena su zlatnom medaljom. Najbolja vina dobila su velike zlatne medalje, njih šest, dok su Muškat žuti Vinarije Korenko i Graševina Marija Harče s još 53 vina dobili zlata. Korenkovo vino proglašeno je i najboljim hrvatskim vinom na izložbi.

Ova manifestacija održana je u okviru projekta ”Cross-border-wine routes 2” koji provode Grad Križevci i mađarski partneri, a izložba se održala po 37. put. Vina je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u kojem su bili i ocjenjivači Denis Maksić i Domagoj Horvat iz Udruge vinogradara i vinara ”Bilikum” Križevci, a rezultati su objavljeni prošli tjedan na svečanosti u dvorcu Siklós. Uz mađarske proizvođače, na izložbi su sudjelovali vinari s Vinske ceste Križevci-Kalnik-Orehovec te članovi Udruge ”Bilikum”, a uzorke su prijavili: Zadruga Podolski, Vinarija Korenko, OPG Denis Bužić, Mario Harča, Aleksandar Momčilović i Željko Jukić.


Glavni cilj projekta je stvaranje prepoznatljive slike prekogranične regije Mađarska-Hrvatska kao vinske regije kroz daljnji razvoj, pozicioniranje i brendiranje postojećih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, čime se nastoji privući posjetitelje, produžiti njihov boravak i povećati potrošnju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.