Večeras u Gradskoj knjižnici promocija knjige “Put prema sebi” Bojane Svaline

U utorak, 16. svibnja 2023. u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci s početkom u 18:00 sati održat će se promocija knjige “Put prema sebi” autorice Bojane Svaline.

Kako je navedeno u uvodu knjige, jedna stara zen-priča opisuje kako je neki mudrac pao sa drveta i cijeli se polomio, na što su njegovi susjedi povikali: “Zovite mu liječnika!” On im je odvratio: “Neću liječnika, nađite mi nekoga tko je pao s drveta!” Tako je u priči naglašeno značenje iskustva drugih ljudi sa istim problemima.

Autorica će predstaviti knjigu i govoriti o svom osobnom putu, “padu s drveta” – dijagnozi karcinoma dojke te putu borbe, oporavka do nove sebe.

Iz recenzije Alise Marić: “Radi se o knjizi koja je napisana iz osobnog iskustva zrele žene “koja je pala s drveta” – u 37. godini oboljela od karcinoma dojke, prošla operaciju, ozbiljno liječenje, prošla ciljane psihoterapije, u isto se vrijeme razvela i s dvoje djece odlučila napustiti posao koji je nije ispunjavao iako je imala odlične uvjete. Bolest i sve što joj se izdogađalo u kratkom vremenu nagnalo ju je da promijeni svoj pogled na život, zdravlje i duhovni razvoj. Prva je suosnivačica udruge “Sve za nju”, danas sretno udana za čovjeka “svog života”, živi izvan Hrvatske, radi ono što voli i što ju ispunjava i u 45. godini rodila je svoju treću djevojčicu iako su joj svi liječnici govorili da nikada vise neće moći imati djece.”

Vezano

Komentari su zatvoreni.