Dvije Križevčanke izvrsne na državnom natjecanju iz hrvatskoga – imamo prvakinju

Vedrana Podravec, učenica 8. razreda OŠ Ljudevita Modeca, državna je prvakinja na 28. Natjecanju iz hrvatskoga jezika koje se jučer i danas održavalo u Crikvenici. Najbolje je riješila ispit u konkurenciji dvadesetpetero učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske koji su, prema rezultatima na županijskim natjecanjima, pozvani na državno. Njena mentorica Nina Drakulić pohvalila je organizaciju i domaćine, a najviše svoju učenicu.

Vedrana je išla na ispit bez stresa, opušteno i bila je sjajna. Državno povjerenstvo pohvalilo je sve sudionike jer su testovi bili teški, a učenici su ih dobro napisali. Naravno, najviše pohvala dobili su oni najbolji“, rekla je profesorica Drakulić.

U kategoriji srednjih škola izvrstan rezultat ostvarila je učenica 4. razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Mihaela Šatvar koja je među 28 učenika treća po broju bodova, a peta po plasmanu zbog dijeljenja mjesta. Njena mentorica je Matea Želimorski. Mihaela i Vedrana uspješne su i u drugim predmetima s kojima su također sudjelovale na najvišim natjecanjima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.