[FOTO] Miki Solus za cure i dečke s periferije

Kantautor Miki Solus i prateći bend održali su koncert u subotu, 6. svibnja u Art Rock Cafféu u Križevcima. Uz Mikija su nastupili Frane Visković na basu i Ivan Strahija na bubnjevima. Ativan na domaćoj sceni od 2011. godine, duhovit, iskren, uvijek zanimljiv i (auto)ironičan u tekstovima i u načinu uglazbljivanja – Miki je otpočetka predstavljao osvježenje u hrvatskoj glazbenoj ponudi.

Prošlo je previše vremena otkad je zadnji puta svirao u našem gradu, a prvi puta je to bilo 2014. kada je kao gost kantautorskog Crosstown Music Festivala nastupio u Klubu kulture. U međuvremenu, Miki je bio vrlo produktivan, objavljivao albume i singlove, radio glazbu za kazalište i film, a nije nestao ni s križevačkih playlisti.

Pred lokalnim i širim krugom obožavatelja, Miki, Frane i Ivan izveli su presjek omiljenih hitova poput Talenta za pizdarije, Palačinke, Michaela Scotta, Makedonskog restorana, Hipstera… Pri tome su zvučali jako dobro i uigrano, a dobro je zvučao i pjevač, ako uzmemo u obzir da Mikijev stil pjevanja podržava stav da su „najbolji pjevači bez sluha“.

Mikijeva glazba koja se spontano i uspješno kreće različitim popularnoglazbenim stilovima, od jazza i punka do rapa, tako dobro komunicira s publikom da je nemoguće ostati ravnodušan. Nasuprot mišljenju „muzičkih kritičara“ iz Mikijeve pjesme, puno drugih stvari oko nas je „totalno sranje“ (a prošli tjedan je bio još i malo gori), ali Mikijeva muzika u takvoj društvenoj svakodnevici je jedna od rijetkih malih svijetlih točaka zbog kojih se osjećamo da možda nismo baš skroz zaglibili.

Atmosfera na koncertu u Artu bila je odlična i DIY stilom podsjetila nas je na svirke u nekadašnjem Safehouseu ili Dollaru, no organizatori, kako doznajemo, nemaju namjeru u svom prostoru nastaviti nuditi koncerte. Bio je to jedinstven događaj koji je imao veze samo s ovim jedinstvenim izvođačem.

Vezano

Komentari su zatvoreni.