[FOTO] Proljetnim buvljakom Zaklada „Volim Križevce“ prikupila 275 eura

U subotu, 6. svibnja 2023. na Nemčićevom trgu u Križevcima Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ organizirala je 5. humanitarni buvljak s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija mladima Križevaca u školskoj i akademskoj godini 2023./2024. Buvljak je bio organiziran kao dnevna aktivnost na otvorenom u sklopu 19. Culture Shock Festivala kojom se Zaklda još jednom predstavila građanima.

Na proljetnom buvljaku prikupljeno je ukupno 275 eura donacija, a građani su pronašli mnoge korisne stvari, od knjiga i slikovnica, do cipela, šalica i drugih kućnih potrepština. Sunčani dan, izbor subote umjesto nedjelje kao dana održavanja buvljaka te lokacija Nemčićevog trga pokazali su se kao pravi preduvjeti za uspješnu provedbu buvljaka.

Akciju su uspješno realizirali volonteri i volonterke Zaklade: aktualna stipendistica – učenica Leona Iva Buzina, aktualni stipendisti – studenti Martin Topljak, Ana Filipan, Petra Lugomer i Valerija Kukec te bivše stipendistice Adela Balić, Valentina Tušek i Ana-Maria Rešetar. Potporu su pružili predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec, upravitelj Hrvoje Belani te zakladničari Ana Končurat i Gordan Pavlinušić.

Zaklada „Volim Križevce“ od 2020. godine dodijelila je 49 stipendija mladima Križevaca, akcijama obilježava Tjedan filantropije i Svjetski dan činjenja dobrih dijela, a od prošlog ljeta provodi svoj prvi EU projekt „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)“ kojim podiže kapacitete Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ za društveno poduzetništvo.

Vezano

Komentari su zatvoreni.