Bez nas nema ni Podravke ni autoceste ni županije!

Hladan zrak, vruć govor – Na snježnom Kalniku župan Darko Koren (HSS) poručio: – SDP ne želi dobro ovome kraju, a novinari jeftino prodaju Podravku, kazao je koprivničko-križevački župan i šef ŽO HSS-a Darko Koren

Dok je vani šibao hladan planinski zrak, u Domu branitelja na Kalniku vrući govori kao da su grijali srca i podizali slogu koprivničko-križevačkih haesesovaca, na godišnjoj skupštini županijske organizacije. Sudeći prema intonaciji izjava, bez djelovanja HSS-a teško će biti sloge i u Podravki, poljoprivredi i u gradnji autoceste, barem kako se čini iz zapažanja župana Darka Korena, šefa ŽO HSS-a.

Strpljivo slušali

– Podravki je nanesena medijska šteta, pri čemu nije jedini cilj bilo izvještavanje o malverzacijama, već destabilizirati kompaniju kako bi se cijena njenih dionica srozala, a političkim bi se pritiskom jeftino otkupila od države – ustvrdio je Koren pred očima svoga stranačkog šefa Josipa Friščića, ministara Bajsa i Pankretića i više od 100 strpljivih slušača.

Poručio je da država do daljnjega mora zadržati portfelj dionica Podravke, i preko svojih predstavnika u Nadzornom odboru pridonijeti da se kompanija dalje razvija. Pohvalio je Miroslava Vitkovića, čelnika Podravke, i Karmen Antolić iz NO-a, koji su članovi HSS-a te samog Friščića.

HSS gradi, drugi ruše

Čini se da će vladajuća koalicija na čelu s HSS-om lako prebroditi i donošenje županijskog proračuna za 2011. godinu iako u oporbi ima, ocijenio je Koren, onih kojima nije želja stvarati, već samo rušiti i opstruirati. Ustvrdio je kako bi nedonošenjem proračuna stao sav razvoj, a mnoga radna mjesta i obitelji bili bi ugroženi. Seljaci čak misle i da oporba, iz čega se tumači da se misli na esdepeovca Mršića, jer “neki se već vide na visokim mjestima u državi”, ne žele dobro ovome kraju, bez obzira na žrtve.

Koren je ponovio mantru o navodnoj gradnji podravsko-bilogorskog ipsilona – u idućoj godini osigurano je oko 300 milijuna kuna. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.