Aglomeracija – neke gradske ulice uskoro se zatvaraju zbog radova

Voditelj projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci Igor Šimunović informirao je sinoć vijećnike na sjednici Gradskog vijeća o trenutačnom stanju i planu daljnjih radova. Izgrađeno je 53 posto predviđenog od vodoopskrbe i 70 posto odvodnje. Dosad su završene ulice Kalničke punte, Ferde Kerna i Kosovec, Glogovničke bune je pri kraju, a u ostatku planiranih ulica radovi traju ili će tek početi. Lemeš i Majurec su gotovi i pripremaju se za tehnički pregled. Postavljeno je 60 km kanalizacije, a na gradilištu je dnevno stotinjak radnika, rekao je Šimunović i dodao da se inzistira na visokom standardu pa se na nekim mjestima odvodnja popravljala triput sve dok radovi nisu izvedeni po planu.

Malo smo nezadovoljni tempom kojim izvođač radi, ali pritišćemo ih da ubrzaju“, rekao je voditelj projekta. Prioritet je Zagorska ulica gdje mještani čekaju asfalt, a Potočec bi se do kraja ljeta trebao spojiti na mrežu, odgovarao je Šimunović na vijećnička pitanja. Najavio je da će se sve više raditi bliže središtu grada pa je građane zamolio za strpljenje. Od gradskih ulica, uskoro će se zbog radova za promet zatvoriti Ulica Hrvatskih branitelja.

Po sadašnjim pokazateljima, radovi bi trebali biti gotovi u roku. Ne bi trebalo biti dodatnih troškova, za sad nema plana probijanja financijskog okvira i nadamo se da će tako ostati“, odgovorio je Šimunović. Sva oprema je nabavljena, a projekt bi trebao završiti do lipnja 2025.

Vezano
1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    Majurec nije gotov,polako!
    Prošao je samo glavni vod kanalizacije a nijedna kuća nije još spojena.To ne izgleda kao “gotovo”.

Komentari su zatvoreni.