HDZ i HSS dotjerali vijećnike na sjednicu skupštine Koprivničko-križevačke županije

CIRKUS Županijska skupština u Koprivnici postala igrokaz

Sjednica Skupštine Koprivničko-križevačke županije pretvorila se danas u tragikomični igrokaz s elementima farse. Vladajući SDP napustio je sjednicu, koja je potom prekinuta, da bi na inzistiranje također vladajućeg HSS-a i oporbenog HDZ-a, koji su dovukli četvero vijećnika kako bi imali kvorum, ipak bila nastavljena.

Androlić popustio

Stvar su zahuhali esdepovci već na prvoj točki dnevnog reda, nezadovoljni raspravom o regionalnom odlagalištu otpada na Piškornici. Uoči glasovanja napustili su sjednicu, a s njima je nestalo i kvoruma. Još dok su odlazili, predsjednik Skupštine Milivoj Androlić, također član SDP-a, prema očito unaprijed dogovorenu scenariju prekinuo je sjednicu. Na to su ljuto skočili HSS-ovci predvođeni stranačkim šefom Josipom Friščićem, koji je i županijski vijećnik, tražeći polusatni prekid.

– Doterajte dvojicu – doviknuo im je Zdravko Mikotić, vijećnik HDZ-a, zato što je na sjednici ostalo 19 vijećnika, a kvorum ih čini 21. Uslijedile su polusatne konzultacije nakon kojih je Androlić popustio i odredio prekid od još pola sata, pa su HSS i HDZ dobili jednosatni tajmaut da osiguraju kvorum.

Dovoljno ruku

To su i uspjeli. Na nastavku sjednice pojavili su se HSS-ovi vijećnici Josip Premec, koji je hitno doputovao iz Gole, te njegov stranački kolega Mirko Šignjar, koji je dojurio iz Virja, a HDZ je “dotjerao” svoje vijećnike Marijana Bujana iz Đurđevca i Ivana Orošića iz Novigrada Podravskoga. Nakon što je utvrdio da je skupljen kvorum, i esdepeovac Androlić je napustio sjednicu, ali je ostalo dovoljno ruku da izglasaju zaključak o Piškornici. Naglo prizvani vijećnici očito su otrgnuti od poslova zbog kojih i nisu došli na početak sjednice, pa je, primjerice, Orošić iz Novigrada Podravskoga na Skupštinu uletio razgovarajući na mobitel.

– Dobro, bum zval bačvara… – poručio je sugovorniku s druge strane veze dok je podizao glasački karton zbog kojega su ga šefovi natjerali da potegne u Koprivnicu. Skupštinski igrokaz zaključio je četverogodišnju vladavinu koalicije HSS-a i SDP-a u županiji. Dvije stranke na lokalne izbore izlaze kao protivnici.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.