Izbjeglice i dalje u tranzitu kroz našu županiju

botovo1-cropix93_ivica_barac_GPP_izbjeglice_sirijaKOPRIVNICA – U potrazi za boljim životom dosad je kroz koprivnički kolodvor prošlo preko 7 tisuća izbjeglica. Načelnik Stožera zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal ispričao je kako se nose sa situacijom na terenu.
– U našoj županiji to koordinira MUP, njihov stožer. Oni imaju svoju subordinaciju, županijski stožer i gradski stožer su tehnička podrška. Prema tome, mi smo tu da im pomognemo koliko traže pomoć u takvim situacijama, nekad više nekad manje. Važno je to da zapravo tako velik i broj ljudi koji je prošao kroz naš grad i naš kraj zapravo ni na koji način nije poremetio naš normalan redovni život i mislim da su stvari apsolutno pod kontrolom. Barem što se tiče našeg kraja prije svega tu su angažirani volonteri Crvenog križa, županijski interventni tim, oni su dobro koordinirani. Ima ih dovoljno, čak možda nekad i previše, rekao je Pal.

botovo1-cropix9_ivica_barac_GPP_izbjeglice_sirijaNavodi kako Podravci prema svemu tome što su učinili za izbjeglice mogu biti primjer ostalima. Oko 10 sati kroz kolodvor je prošao još jedan vlak pun izbjeglica.
Pal kaže kako je teško procijeniti točan broj izbjeglica te da u svakom vlaku nema manje od 1000 ljudi, već za oko 300 više. Građani koji žele pomoći hranu i higijenske potrebštine mogu donijeti u koprivnički Crveni križ. Na web stranicama Crvenog križa objavljen je popis potrebština koje se mogu donirati. Svi koji žele volontirati mogu se prijaviti u gradski Stožer zaštite i spašavanja. Iz stožera mole građane da ne dolaze samoinicijativno na željeznički kolodvor i granični prijelaz Botovo kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebnih gužvi te nadležne službe mogle neometano raditi.(RKC)

botovo-cropix31_ivica_barac_GPP_izbjeglice_sirijaPopis neophodnih artikala:
– Tost/dvopek
– Sir u listićima
– Riblje konzerve
– Pileće paštete
– Datulje/grožđice
– Dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom
– Suhi keksi – mini pakiranje
– Mini sapun
– Maramice za dezinfekciju bez alkohola
– Gel za dezinfekciju bez alkohola
– Dječje pelene u različitim veličinama
– Higijenski ulošci

botovo1-cropix1_ivica_barac_GPP_izbjeglice_sirija

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.