Auto-Info: Mahindra Goa GLX SUV

SUV-ovi su popularni već dulje vrijeme i na našem tržištu. Ali većini vozača koji vole ili im treba takvo vozilo terenci su preskupi. No, već neko vrijeme na našem tržištu postoji alternativa – Mahindra. Mahindra je indijski proizvođač terenskih i radnih vozila koje odlikuje robusnost i niska cijena. Ipak, postavlja se pitanje što se dobiva za nisku cijenu. Goa GLX je top model iz Mahindre i samo na prvi pogled izvana i u unutrašnjost možemo zaključiti da se dobiva puno. Kako? Kad uzmemo u obzir cijenu nešto višu od potpuno opremljenog gradskog kompakta, a dobijemo punokrvnog terenca sa 4 pogona i uz to potpuno opremljen računica pokazuje odličan omjer uloženo-dobiveno.

Za pogon u Mahindri je zadužen 2.5-litreni turbodizelaš sa 108 konjskih snaga. Ne zvuči puno, ali ako uzmemo u obzir krajnju brzinu od 160 km/h u karoseriji koja teži 2040 kg i to uz potrošnju čak manju od 10 litara mješovite vožnje, tada shvaćamo kako je to u biti odličan agregat. Agregat je uparen sa odlično proračunatim 5-brzinskim ručnim mjenjačem kojeg također odlikuje preciznost, iako na prvi pogled ne ostavlja takav dojam zbog podulje ručice. Snagu prenosi na cestu primarno preko stražnje osovine, a prednja osovina i reduktor se uključuju elektronski. Izvrsne terenske sposobnosti garantira minimalna visina od tla koja iznosi 21 cm te kut ulaza od 39 stupnjeva i kut izlaza od 25 stupnjeva.

Unutrašnjost je prostrana i Goa može bez problema prevesti 5 odraslih viših osoba na dulja putovanja sa punom prtljagom. Kontrolnu tablu krasi jeftina plastika, ali taj lošiji detalj je kompenziran izvrsnom završnom obradom što znači da ni po najlošijim terenima nema nepoželjnih cvrčaka. Sjedala su udobna i dobro drže tijelo, a presvučena su oku ugodnim tapecirungom koji se lagano skida pomoću patentnog zatvarača u slučaju da je potrebno pranje. Testna Goa je bila bogato opremljena. Klima uređaj, podizači za sva 4 stakla te MP3 CD-player će vam pružati komfor kakav zaslužujete u svakoj prilici.

Na cesti Goa je odrasli terenac. Za razliku od ostalih jeftinih terenaca, Goa je praktična i udobna. Nema nepoželjnih zujanja diferencijala i buke iz motornog prostora ili od vjetra pri većim brzinama. Stvarno za svaku pohvalu. Na ekstremnim uvjetima off-roada to nije niti bitno, ali ako želite Gou pretvoriti u obiteljsko vozilo te krenuti na dulje putovanje nećete pogriješiti. Istina, kod većih brzina osjećaju se lagane vibracije, ali to je sve zbog grubljeg terenskog ovjesa, a ne zbog loše izrade. Sve u svemu zanemarivo. Jedina zmajerka je nedostatak zračnih jastuka i ABS koji se doplaćuje.

Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.