Braniteljske udruge iz cijele Hrvatske na gastronomsko-sportskom natjecanju u Križevcima

Trinaest braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u nedjelju na 18. Gastronomsko-sportskom natjecanju u kuhanju fiša i lovu ribe na plovak koje već tradicionalno povodom Dana grada Križevaca organizira Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije “Sv. Marko Križevčanin”. Kuhalo se u kotlićima na Strossmayerovom trgu, a sportski ribolovci su se natjecali na jezeru Ciglana. Najukusniji fiš paprikaš skuhala je udruga iz Dubrovačko-neretvanske županije, drugo mjesto pripalo je Karlovačkoj županiji, a treće je zauzela ekipa iz Vukovarsko-srijemske županije. Sva skuhana hrana podijeljena je građanima.

U lovu ribe na plovak pojedinačno najuspješniji ribič bio je Žarko Topolovec iz Međimurske županije, drugo mjesto osvojio je Marijan Čerjavić također iz Međimurske županije, dok je treći bio Mladen Vrban iz UHBDDR Peteranec iz Koprivničko-križevačke županije.

Članovi pristiglih braniteljskih udruga položili su vijenac i upalili svijeće kod spomenika u prostoru bivše vojarne. Natjecanje je organizirano u suradnji sa Zajednicom udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH uz potporu Grada Križevci, te sponzorima KTC, Podravka i pekara Zlatni klas.    

 

  

Vezano

Komentari su zatvoreni.