Kako pripremiti kuću za klimatsku krizu – besplatna radionica u Tjednu cjeloživotnog učenja

Pripremimo kuću za klimatsku krizu – naziv je radionice koju organizira Pučko otvoreno učilište Križevci u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja koje se po sedamnaesti put u Hrvatskoj održava od 17. do 23. travnja. Ova nacionalna obrazovna kampanja organizira se s ciljem podizanja svijesti o važnosti učenja i obrazovanja i svake se godine organiziraju brojne aktivnosti – predavanja, radionice, okrugli stolovi, koncerti i slično. Namjera je ne samo potaknuti na učenje, već osvijestiti da učenje nije samo formalno školovanje namijenjeno za mlade, već se učiti može kroz razne neformalne oblike, u bilo kojoj životnoj dobi.

Kako bismo i mi, kao ustanova za obrazovanje odraslih, doprinijeli ovom cilju, organiziramo besplatnu radionicu na kojoj će polaznici naučiti što je klimatska kriza, koji su joj uzroci te kako i sami sudjeluju u njezinom pogoršanju; koje su posljedice klimatske krize te kako će se odražavati na naš svakodnevni život. Bit će i praktičnih savjeta o tome kako učiniti kuću otpornijom na suše, poplave, oluje, vrućine, redukcije struje, vode i plina, visoke režije, što mogu učiniti sami, a za što im trebaju stručnjaci i dozvole“, poručuju iz POU Križevci.

Radionica je u subotu 22. travnja u 10 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci, na adresi Trg svetog Florijana 14. Zamišljena je kao interaktivno predavanje s pitanjima i odgovorima te grupni rad. Voditelj je ovlašteni arhitekt Veljko Armano Linta, certificirani trener za održivost s predavačkim iskustvom na radionicama i tečajevima o održivosti, obrazovanju, timskom radu i regenerativnoj arhitekturi. Zbog ograničenog broja mjesta prijavite se na 099 490 4590 ili suradnik@pou-krizevci.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.