Irski veleposlanik posjetio našu županiju: Potencijal vidimo u kontinentalnom turizmu

U nastupnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji prekjučer je boravio veleposlanik Republike Irske Nj.E. Ruaidhri Dowling. Župan Darko Koren zahvalio mu je na interesu za naš kraj i upoznao ga s osnovnim informacijama o našoj županiji i predstavio projekte u obrazovanju i zdravstvu, gospodarske pokazatelje i velike infrastrukturne projekte, navodi se u priopćenju medijima. Veleposlaniku je poručio kako Hrvate i Irce vežu sličnosti koje mogu biti osnova za suradnju u mnogim područjima i još veće zbližavanje dvaju naroda.


Veleposlanik Dowling poručio je da je Irska predana stvaranju uspješnih suradnji s mnogim krajevima Hrvatske, prvenstveno kroz sektor kulture, pohvalio županijsko gospodarstvo te ulaganje u obrazovanje i infrastrukturu kao
zalog za budućnost i motiv mladima da ostanu živjeti i raditi na ovom području. Kao veliki potencijal za suradnju istaknuo je turizam, prvenstveno kontinentalni s obzirom na to da su s našom obalom već dobro upoznati.

Bilo je govora o novim partnerstvima za koja je zainteresirana Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije PORA te je naglašena važnost njegovanja prijateljskih odnosa dviju zemalja koje dijele mnogo toga zajedničkog, poručuju iz županovog ureda.

Vezano

Komentari su zatvoreni.