Poziv građanima: predložite lokacije za nadzor brzine

Policijska uprava Koprivničko-križevačka poziva građane da predlože mjesta za koja su primijetili da se vozači ne pridržavaju ograničenja brzina jer će, tijekom 24-satne akcije, policijski službenici nadzirati brzinu kretanja vozila upravo na tim mjestima. Naime, kako bi potaknuli vozače da poštuju prometne propise i znakove kojima se ograničava brzina kretanja vozila na prometnicama i tako smanjili broj prometnih nesreća, policija će 21. travnja od 00 do 24 sata nadzirati brzinu.

Ova akcija je dio aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije ROADPOL, provodi se na području cijele Hrvatske i u još dvadeset država članica ROADPOL-a. Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2022. godinu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od ukupno sedam poginulih osoba u prometnim nesrećama njih tri, odnosno 42,9 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Sve zainteresirane građane pozivamo da do 10. travnja putem e-pošte Policijske uprave (koprivnicko-krizevacka@policija.hr) dostave prijedloge mjesta na kojima bi se trebala nadzirati brzina kretanja te da iskažu interes za uključivanje u provedbu akcije.
 

Vezano

Komentari su zatvoreni.