Radijska emisija „Purgeraj“ Tanje Baran dobitnica Večernjakove ruže

Preksinoć je u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održana svečanost 29. dodjele Večernjakove ruže, najutjecajnije i najprestižnije medijske nagrade u Hrvatskoj. U kategoriji Radijske emisije godine Večernjakova ruža je ove godine pripala emisija Radio Sljemena, „Purgeraj“, a nagradu je preuzela urednica i autorica Tanja Baran. U istoj su kategoriji još bile emisije Katedra za plastičnu kirurgiju (YAMMAT FM), Metafora (HR1), Povijest četvrtkom (HR1) te Žena zmaj (Laganini fm).

– Pozdravljam sve vas u HNK i drage gledatelji, sve koji volite lijepi Zagreb grad. Hvala svim našim suradnicima, poštovateljima i onima koji nas vole. Ova Ruža događa se uoči 70. rođendana Radio Sljemena, stoga vas pozivamo da nas slušate 17.travnja o.g. s posebnom pozornošću. Svima šaljem kušlec, ak’ ne znate kaj je to, naučili bumo vas u ‘Purgeraju’, kazala je Tanja Baran, a prenio HRT.

Večernjakova ruža je prva medijska nagrada u Hrvatskoj, osnovana je 1994. godine, tek godinu dana poslije Porina te do danas ostaje najcjenjenija i najutjecajnija nagrada. Ruža se dodjeljuje u osam kategorija, a o pobjednicima su glasovima odlučili čitatelji ovog dnevnog lista. Radio Sljemenu ovo je treća godina zaredom među nominacijama; protekle dvije godine osvojili su Večernjakovu ružu za Radijsku osobu godine, a i ove je godine u istoj kategoriji bila nominirana novinarka i voditeljica Ana Lacković Varga.

Dobitnici 29. Večernjakove ruže u osam kategorija:

  • Glazbenik godine: Matija Cvek, kantautor i pjevač
  • Televizijska osoba godine: Mojmira Pastorčić, urednica i voditeljica emisije RTL Direkt
  • Glumačko ostvarenje godine: Goran Marković, za ulogu u filmu “Sigurno mjesto” Jurja Lerotića
  • TV emisija godine: Dnevnik Nove TV
  • Radijska osoba godine: Mario Lipovšek Battifiaca, Radio Istra
  • Digitalna ruža: The Outsiders, serija
  • Novo lice godine: Lucija Judnić, reporterka HRT-a
  • Radijska emisija godine: Emisija Purgeraj, autorice Tanje Baran, Radio Sljeme, HRT
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.