Ivan Tomas imenovan za izbornika mlade reprezentacije Hrvatske

U Zagrebu je 14. ožujka održana 31. sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza. Na sjednici je, između ostalih, donesena Odluka o imenovanju glavnih trenera muških reprezentacije mlađih dobnih kategorija, temeljem koje su imenovani glavni treneri muških reprezentacija mlađih dobnih kategorija za akcije u 2023. godini.

Za izbornika mlade reprezentacije Hrvatske, odnosno selekcije do 20 godina, drugu je godinu u nizu izabran Ivan Tomas. 42-godišnji Tomas rođen je u Križevcima (upravo danas slavi rođendan), a iza sebe ima bogatu igračku i trenersku karijeru. Što se trenerske karijere tiče, započeo je u omladinskom pogonu Cibone. Radio je u svim kategorijama i kao pomoćni trener u seniorima. Prije pet sezona sjeo je na klupu Zaboka, a pretprošle godine izabran je za izbornika muške juniorske reprezentacije Hrvatske, no zbog pandemije koronavirusa Europsko prvenstvo mlađih kategorija nije se održalo.

Prošle godine Tomas je prvi puta bio imenovan izbornikom U-20 selekcije, s kojom je na Europskom prvenstvu ostvario vrlo dobar rezultat osvojivši 7. mjesto, što je u prošloj godini bio najbolji plasman na prvenstvima Starog kontinenta gledajući sve uzrasne kategorije Hrvatske (od kadeta do seniora). Time je Tomas zaradio povjerenje HKS-a da i ovog ljeta kao izbornik predvodi U-20 vrstu, koju od 7. do 16. srpnja očekuje Europsko prvenstvo u grčkom Heraklionu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.