Nova preslagivanja u Gradskome vijeću – Švagelj i Vrbanec izlaze iz HDS-a i postaju nezavisni

Ivica Švagelj i Marko Vrbanec izlaze iz stranke HDS i svoj politički rad u Gradskom vijeću nastavljaju kao nezavisni vijećnici u oporbi, obavijestili su upravo priopćenjem. Kažu da su zajedničku odluku o istupanju iz Hrvatske demokršćanske stranke donijeli nakon dugog razmišljanja i to zbog dugotrajnog i sustavnog neslaganja s politikama stranke i načinom njezinog djelovanja na svim razinama. Podsjetimo da je u vodstvu ove stranke bivši gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.

Današnjim smo danom podnijeli ostavke i na sve stranačke funkcije. Svojim dosadašnjim stranačkim kolegama želimo uspješan budući politički život. U Gradskom vijeću Križevaca ćemo nastavit svoje djelovanje kao nezavisni vijećnici, ali i dalje kao snažna, artikulirana oporba aktualnoj gradskoj vlasti i potrošenoj i neuspješnoj politici sadašnjeg gradonačelnika. U političkom djelovanju, kako u Gradskom vijeću Križevaca tako i u gradskoj politici, kao nezavisni vijećnici snažno ćemo se zalagati za ciljeve politike i programe koje smo predstavili u izbornoj kampanji kandidata za gradonačelnika Križevaca Ivice Švagelja i liste za Gradsko vijeće koju je  predvodio. I u budućem ćemo se političkom djelovanju zalagati za otvorenost i transparentnost rada gradonačelnika i gradske uprave, kao i za odgovornost na svim razinama gradske vlasti, u svim dijelovima gradskog sustava koji je financiran javnim sredstvima. Nikada nećemo odustati od zahtjeva za ravnomjernim razvojem svih naših naselja, svih dijelova Križevaca jer samo takav odnos može pružiti našim građanima osjećaj pravednosti, principa koji je zaboravljen u politici ovog gradonačelnika i njegovih političkih saveznika. I dalje ćemo se neumorno boriti za interese zajednice, a protiv pogodovanja odabranim osobama ili grupama bliskim vlasti i gradonačelniku“, poručili su Švagelj i Vrbanec.

U svom političkom djelovanju, kažu novi nezavisni gradski vijećnici, vodit će računa o solidarnosti i pomoći pojedincima, obiteljima i skupinama kojima treba pomoć zajednice, a posebnu pozornost će posvetiti stvaranju kvalitetnijih programa usmjerenih na razvoj gospodarstva, uz poticanje poduzetnika i obrtnika na razvijanje novih i inovativnih poduzetničkih inicijativa.

Našu smo posljednju kampanju u izborima za Gradsko vijeće vodili pod sloganom koji pokazuje smisao našeg sadašnjeg, ali i budućeg političkog djelovanja: Za Ljude. Za Križevce. Tako ćemo nastaviti i dalje“, poručuju vijećnici. Na prošlim lokalnim izborima Ivica Švagelj bio je kandidat za gradonačelnika. Istupanjem Švagelja i Vrbanca iz stranke HDS-u u Gradskome vijeću ostaje samo jedan vijećnik, Denis Maksić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.