Matica hrvatska nizom događanja Gradu za rođendan

Krizevci_centar_BrchOgranak Matice hrvatske u Križevcima obilježava Dana grada organizirajući niz kulturnih događanja u razdoblju od 23. do 29. travnja 2014. godine, od kojih je već danas prvi na redu susret “Čišćenje globusa” s pjesnikinjom i ekologinjom Božicom Jelušić u povodu Noći knjige. Susret će se održati u 19 sati u knjižnici križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.

U četvrtak 24. travnja od 18:30 sati u Multimedijskom kulturnom centru slijedi “Novo punjenje u starom pakungu”, razgovor s Nives Opačić i predstavljanje knjiga Novi jezični putokazi i Hrvatski ni u zagradama: Globalizacijska jezična teturanja. Sljedeći dan, u petak 25. travnja u Velikoj vijećnici Grada Križevaca održat će se predstavljanje knjige “Smrtonosna paučina” Marije Peakić-Mikuljan, na kojoj će također sudjelovati Nevenka Nekić i Nikola Đuretić.

Za ponedjeljak 28. travnja od 19 sati u Multimedijskom kulturnom centru je zakazano predstavljanje knjige    “O naivi i autsajderskoj umjetnosti” Tonka Maroevića, na kojem će sudjelovati i Marijan Špoljar, a u glazbenom dijelu večeri nastupit će etno glazbenik Miroslav Evačić. U utorak 29. travnja će od 19 sati, povodom 100 godina smrti Franje Markovića, u prostoru Ogranka Matice hrvatske u Križevcima na Nemčićevom trgu biti postavljena izložba izabranih djela ovog znamenitog Križevčanina, po izboru Stjepana Sučića.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.