Večeras na 5. STEAM večeri u Caffe baru „Bull 23“ o filmskoj produkciji

Murina (2021.), Baci se na pod (2021.), Bog postoji, njeno ime je Petrunija (2019.), Sam samcat (2018.), Sieranevada (2016.), Belladonna (2015.), Obrana i zaštita (2013.), Vidimo se za godinu dana! (2013.), 20 dana na Tibetu (2012.) – tek je dio bogatog opusa igranih i dokumentarnih, dugometražnih i kratkometražnih filmova u produkciji i koprodukciji Zdenke Gold, gošće večerašnje 5. STEAM večeri koja se održava na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima i počinje u 20 sati. Tribinu pod nazivom „Kako se proizvode filmovi?“ moderirat će Sonja Mrnjavčić iz Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Zdenka Gold poznata je i nagrađivana hrvatska producentica s više od dvadeset godina profesionalnog iskustva u filmskoj, festivalskoj i kazališnoj produkciji. Filmovi iz njene produkcije i koprodukcije obišli su A-festivale regije, Europe i svijeta, a Gold je prva hrvatska producentica koja je prošetala crvenim tepihom u prestižnom Cannesu. Tribina je dio serijala „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.