[FOTO] Brza trka kroz Potočec i Široko Brezje na debelom minusu

Nakon trećeg kola Križevačke kros lige koja se trčala u subotu od stadiona uz Ratarnu, vidikovac i Potočec preko Širokog Brezja nazad na stadion, ne mijenja se vodeća četvorka u muškoj konkurenciji – Željko Dubravec, Ivan Višak, Antun Siročić i Toni Jukica istim su redoslijedom utrčali u cilj već drugi put (jer rezultati humanitarne štafete iz drugog kola ne ulaze u ukupni poredak). Kod žena pak dosad nitko nije bio brži od Eme Ljatifi, dok je u ovom kolu druga bila Doris Blažević i treća Monika Grivić. I među nordijskim hodačicama se s trona ne spušta Melita Brunović-Čondić, ovaj put je druga bila Vesna Sokač, a treća Sandra Kantar.

Od predškolaca je najbrži bio Vid Martinčić, drugi Šimun Krušić i treći Augustin Samuel Golubić, dok je Tonka Prodan bila prva i Zara Višak druga među djevojčicama. U kategoriji učenica nižih razreda pobijedila je Teuta Šustić ispred Denije Ibrahimagić, Kaje Martinčić i Magdalene Harča. Vigo Šustić bio je prvi od učenika, a Noa Jukica drugi.

No rezultat i poredak nisu jedini razlog zbog kojeg križevački rekreativci (ali i oni koji nisu iz Križevaca) svaku drugu subotu provode trčeći i hodajući stazama koje izaberu i odrede organizatori već treće Križevačke kros lige. Druženje, kretanje, boravak u prirodi, stvaranje zdravih navika, ali i volja za pomicanjem svojih granica izdržljivosti, motiv su koji većinu od njih tjera iz kreveta i naslonjača, pa makar vani bilo i minus osam, kao u subotu ujutro. Budući da na postolju ima mjesta samo za troje, organizatori iz Škole trčanja i nordijskog hodanja AK Križevci zahvaljujući podršci vjernih sponzora uvijek pripreme i tombolu pa je popis osvajača nagrada prilično velik. Izgubljene kalorije natjecatelji su nadoknadili toplom okrijepom “na žlicu” uz ukusna peciva koje su osigurali KTC i pekara Zlatni klas.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.