Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1328

Uz Međunarodni dan muzeja - scena iz Gradskog muzeja Križevci (foto Newsletter Gradskog muzeja Križevci)
Uz Međunarodni dan muzeja - scena iz Gradskog muzeja Križevci (foto Newsletter Gradskog muzeja Križevci)
Uz Međunarodni dan muzeja: scena iz Gradskog muzeja Križevci (foto: Newsletter Gradskog muzeja Križevci)

U Temi Krugova slušamo prvu polovinu diskusije nakon javnog predavanja o turbulencijama u svemiru dr. sc. Andreja Dundovića u okviru projekta Future Hub Križevci, koje je održano 25. ožujka u Hrvatskom domu u Križevcima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Moj tata Indijanac Mladena Kopjara, knjiga za mlade je Slučaj Laure D. Dražena Gorjanskoga, na odjelu beletristike Mliječni zubi Lane Bastašić, a na stručno-znanstvenom odjelu A nikad na vrhu: Putovanje na Himalaju Paola Cognettija.

Na današnji datum rođeni su Josip Ruđer Bošković, Ivan Padovec, James Bicheno Francis, Bertrand Russell, Walter Gropius, Frank Capra, papa Ivan Pavao II, Ivan Večenaj, Anton Stipančić, objavljen je roman Drakula, potpisan je Rimski ugovor, praizvedena je opera Mila Gojsalića, Indija je izvršila prvu nuklearnu probu, umrli su Milka Trnina i William Saroyan, a Oskar Vojnić je i rođen i umro 18. svibnja. Taj je datum Međunarodni dan muzeja.

U Vijestima Krugova govorimo o Međunarodnom danu muzeja, posebno što se tim povodom događa u Gradskom muzeju Križevci, o prodaji Picassove slike, o otvaranju Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku, o Rijeci i Galwayu. Pratimo i zbivanja na projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo kinesko spuštanje na Mars i poredak terestričkih planeta na nebu nakon zalaska Sunca ovih dana, pa zato najavljujemo promatranje neba u petak u okviru projekta Future Hub Križevci u organizaciji Udruge Perzeidi.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Karla Goldmarka, Gustava Mahlera, Isaaca Albeniza, Ricka Wakemana, Kaija Windinga, Perryja Coma, te grupa The Animals i Joy Division.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1328 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 18. svibnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.