Tri križevačke učenice plasirale se na državno natjecanje iz vizualnih umjetnosti i dizajna

Radovi križevačkih učenica Ane Katalenac iz Srednje škole “Ivan Seljanec” i Martiane Leskovar iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga te rad kojem je autorica Danea Rakita iz koprivničke Gimnazije, predloženi su za državnu razinu natjecanja učenika iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2023., kojem je već tradicionalno domaćin naša OŠ “Vladimir Nazor”. Prosudbeno povjerenstvo u kojem su Igor Brkić, Tea Hatadi i Zoran Vidaković ove je radove izabralo među deset srednjoškolskih radova koji su se natjecali u kategoriji 2A na temu ljudsko tijelo i plesni pokret. Mentorica obje križevačke učenice je Tanja Valsted.

U kategoriji osnovnoškolskih radova najuspješnijom je ocijenjena Katja Koščak iz koprivničke škole Braće Radić, odakle dolazi i trećeplasirana Marta Kukec, dok je druga Iva Lelić iz OŠ “Vladimir Nazor” s mentoricom Ana Marijom Smoljanec. Među radovima učenika osnovnih škola žiri je imao puno više posla jer je ukupno pristiglo čak 47 radova, a tema je bila ples.

Svih šest nagrađenih učenica predloženo je za državno natjecanje, a svi natjecatelji i njihovi mentori dobili su priznanja i simbolične darove na izložbi učeničkih radova, danas prijepodne u u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci. Predsjednik povjerenstva, akademski kipar i ravnatelj škole domaćina Igor Brkić pohvalio je sve radove i zahvalio mentorima na trudu, pohvalama se pridružila i ravnateljica muzeja Tea Hatadi, a izložbu je otvorio gradski pročelnik za odgoj, obrazovanje i kulturu Sandro Novosel. U glazbenom dijelu programa nastupila je sopranistica Klara Prosenečki.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.