Kreće jubilarna, 10. dobrotvorna akcija ‘Petaka za đaka/FIVE4KIDS’

FIVE4KIDS_2010_darivanje_priredba_COORKriževačka udruga P.O.I.N.T. ponosno najavljuje početak 10. dobrotvorne akcije “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” s ciljem predbožićnog darivanja djece s posebnim potrebama Križevaca. Akcija se svake godine provodi od 2004. godine, otkad se tijekom studenog i prosinca organizirano prikupljaju financijska sredstva i druge potrepštine za stodvadesetak djece s posebnim potrebama, učenika križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci. P.O.I.N.T.-ovci i ove godine pozivaju Križevčane i ljude dobra srca diljem Hrvatske da se odazovu akciji. Ovogodišnjem jubileju su se kao suorganizatori pridružili Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Košarkaški klub “Radnik” Križevci, koji akciju podržavaju već godinama.

Koncertna_dvorana_Glazbena_skola_Alberta_Strige_KrizevciPodršku akciji i ove godine pružaju Pučko otvoreno učilište Križevci, OŠ Ljudevita Modeca Križevci i Zajednica športskih udruga Križevci, posebno u dijelu humanitarnih događaja, od kojih su već sigurna tri koncerta i priredbe Glazbene škole gdje će se prikupljati dobrovoljni prilozi na ulazu, kazališna predstava “Ilijada” Teatra 2000 te revijalne košarkaške utakmice.
Prvi koncert je priredba predškolaca Glazbene škole povodom Sv. Nikole, koja će se održati u četvrtak 5. prosinca u Velikoj dvorani Hrvatskog doma s početkom u 18 sati. Odmah iduće večeri, u petak 6. prosinca, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole će se održati priredba nižih razreda osnovne glazbene škole. Treći koncert je zakazan za srijedu 18. prosinca u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, gdje će božićni koncert održati učenici Glazbene škole.

Ilijada_Homer_Mario_Kovac_Vilim_Matula_Niksa_MarinovicHomerova “Ilijada” je kazališna predstava za djecu i odrasle, koju izvodi Teatar 2000, redatelj je Mario Kovač, koji je i jedan od glumaca, uz poznate Vilima Matulu i Nikšu Marinovića. Dramaturg je Matko Botić. Riječ je o novom kazališnom komadu kojim se propitkuje odnos učenika prema lektiri, a križevačka izvedba ove lekcije iz opće kulture u korist akcije “Petaka za đaka” će se održati u četvrtak 19. prosinca u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Ulaznice će se u pretprodaji naći početkom idućeg tjedna.

FIVE4KIDS_2010_KK_Radnik_KK_ZagrebKošarkaški klub “Radnik” Križevci, u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Križevci, već petu godinu zaredom organizira dobrotvorne utakmice mladih postava domaćeg kluba s gostima, a ovogodišnji mini-jubilej za FIVE4KIDS će uveličati juniori KK “Cedevita” Zagreb te djevojčice KK “Virovitica”. Revijalne utakmice će se odigrati u subotu 21. prosinca na terenu dvorane OŠ Ljudevita Modeca, gdje je predutakmica sastava djevojčica zakazana za 14:30 sati, a ogled juniora “Radnika” i “Cedevite” za 16 sati. U programu će još sudjelovati Križevačke mažoretkinje i Plesni centar “Ritam”. Sav dobrovoljni prihod te donacije posjetitelja namijenjeni su akciji “Petaka za đaka”.

FIVE4KIDS_pomagala_stolica_2011Novčane donacije za FIVE4KIDS se inače primaju na već uobičajeni, namjenski broj žiro-računa akcije: 2402006-1400004747 (opis plaćanja: „Five4Kids“, primatelj uplate: Udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 27, 48260 Križevci). Uvijek su dobrodošle i materijalne donacije neophodne djeci i odraslim osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda, tehnička pomagala i dr. Tijek akcije i najave daljnjih događaja možete pratiti na portalu www.krizevci.info, koji je od samih početaka akcije njen medijski pokrovitelj.

five4kids_veliki_petaka_za_djakaKriževački Centar u ulici Matije Gupca pohađa šezdesetero djece školskog uzrasta i desetero predškolaca. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.

FIVE4KIDS_2013_priredba_darovi_Petaka_za_DjakaZahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stodvadesetak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već devet godina zaredom ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Učinimo im i ovaj Božić 2013. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način – osmjehom i zagrljajem!

F4K_flyer_a4_2013_five4kids_petaka_za_djaka

20 godina CSF
Vezano
60 komentara

Komentari su zatvoreni.